Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 1
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 1 of Department 179]
1) The Poona Pact agreement in 1932 was signed between Mahatma Gandhi and
(A) B Ambedkar
(B) Jawaharlal Nehru
(C) Muhammad Ali Jinnah
(D) Rowlatt
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) Akbar built the Buland Darwaza to commemorate his victory over
(A) Kashmir
(B) Gujrat
(C) Bengal
(D) Bihar
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) Which city was the capital of the Maratha Kingdom during the reign of Chhatrapati Shivaji
(A) Pune
(B) Raigad
(C) Shivneri
(D) Kolhapur
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
4) In which Indian National Congress conference, Mahatma Gandhi elected as the President of INC
(A) Belgaum
(B) Madras
(C) Bankipur
(D) Poona
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
5) In which year, Mahatma Gandhi became the President of Indian National Congress
(A) 1921
(B) 1924
(C) 1926
(D) 1930
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
6) The All India Muslim League was formed in the year
(A) 1902
(B) 1903
(C) 1905
(D) 1906
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
7) In which year, Annie Besant become the President of Indian National Congress
(A) 1912
(B) 1917
(C) 1920
(D) 1921
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
8) In which year, Mahatma Gandhi was first time nominated for the Nobel Prize
(A) 1932
(B) 1935
(C) 1937
(D) 1940
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
9) Who is known as the 'political guru' of Mahatma Gandhi
(A) Mahadev Govind Ranade
(B) Dadabhai Naoroji
(C) Gopal Krishna Gokhale
(D) Lal Lajpat Rai
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
10) Who is known as the founder of Banaras Hindu University
(A) Motilal Nehru
(B) Madan Mohan Malaviya
(C) Jawaharlal Nehru
(D) Lal Lajpat Rai
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 179 | Page : 1
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO