Home
Exams
AFCAT MCQs
Page 6
38500+ Important MCQs for AFCAT
38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.
Learn AFCAT MCQs with answers [Page 6 of Department 104]
51) Which state is the largest producer of cotton in India ?
(A) Maharashtra
(B) Gujarat
(C) Haryana
(D) Tamil Nadu
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
52) Which state is the largest producer of potato in India ?
(A) Madhya Pradesh
(B) Assam
(C) Uttar Pradesh
(D) Karnataka
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
53) Which state is the largest producer of coffee in India ?
(A) Odisha
(B) Karnataka
(C) Andhra Pradesh
(D) Telangana
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
54) Which state is the largest producer of onion in India ?
(A) Maharashtra
(B) Madhya Pradesh
(C) Karnataka
(D) Andhra Pradesh
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
55) Which state is the largest producer of jute in India ?
(A) Bihar
(B) Assam
(C) West Bengal
(D) Andhra Pradesh
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
56) Which state is the largest producer of rubber in India ?
(A) Tamil Nadu
(B) Maharashtra
(C) Nagaland
(D) Kerala
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
57) Which of the following gases is present under pressure in soft drinks?
(A) Oxygen
(B) Nitrogen
(C) Carbon dioxide
(D) Nitrous oxide
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
58) If we burn graphite
(A) Residue will be left
(B) No residue will be left
(C) It will not burn
(D) It will change into diamond
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
59) Lead pencil contains
(A) Lead
(B) Ferrous sulphide
(C) Lead sulphide
(D) Graphite
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
60) Highest percentage of carbon is found in which form of coal?
(A) Anthracite
(B) Bituminous
(C) Peat
(D) Lignite
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 104 | Page : 6
Jump to Go
TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions,
AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT