38500+ Important MCQs for AFCAT

38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.


Learn AFCAT MCQs with answers [Page 8 of Department 104]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

72) Find the error part:
My grandfather owns / fifty acre / of wet land.

  • (A) My grandfather owns
  • (B) fifty acre
  • (C) of wet land
  • (D) No error
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Change, fifty acre → fifty acres.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

73) Find the error part:
Our history can be seen / as a long evolutionary dialectical development / in which there have been / a painstaking forgiving of rational and moral self.

  • (A) Our history can be seen
  • (B) as a long evolutionary dialectical development
  • (C) in which there have been
  • (D) a painstaking forgiving of rational and moral self
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

74) Find the error part:
Our knowledge of history does not come to / Our help and some times we / even fail to remember / who invented America.

  • (A) Our knowledge of history does not come to
  • (B) Our help and some times we
  • (C) even fail to remember
  • (D) who invented America
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

75) Find the error part:
The Committee has made / significant changes in / the rules which / will help to banks.

  • (A) The Committee has made
  • (B) significant change in
  • (C) the rules which
  • (D) will help to banks
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

76) Find the error part:
This Project which is funded / by the united nations / has helped over four / lakh Indians overcome poverty.

  • (A) This Project which is funded
  • (B) by the united nations
  • (C) has helped over four
  • (D) lakh Indians overcome poverty
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

lakh Indians to overcome poverty

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

77) Find the error part:
The number of tourists / is expected to rise / from seven to ten percent / in the next ten years.

  • (A) The number of tourists
  • (B) is expected to rise
  • (C) from seven to ten percent
  • (D) in the next ten years
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

The correct sentence is
The number of tourists is expected to rise seven to ten percent in the next ten years.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

78) Find the error part:
I enquired / of him / whether he would / accompany me to Dharmsala.

  • (A) I enquired
  • (B) of him
  • (C) whether he would
  • (D) No error
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

79) Find the error part:
Being that my car is getting / its annual check up. / I will not be / able to pick you up tomorrow morning.

  • (A) Being that my car is getting
  • (B) its annual check up.
  • (C) I will not be
  • (D) able to pick you up tomorrow morning
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

80) Find the error part:
We can't hardly believe that the / situation is so serious as / to justify such precautions / as you have taken.

  • (A) We can't hardly believe that the
  • (B) situation is so serious as
  • (C) to justify such precautions
  • (D) as you have taken
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 104 | Page : 8

Jump to

TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions, AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT