39000+ Important MCQs for BANK PO

39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.


Learn BANK PO MCQs with answers [Page 16 of Department 106]

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

153) Amit walked 30 meters towards East, took a right turn and walked 40 meters. Then he took a left turn and walked 30 meters. In which direction is he now from the starting point?

  • (A) North - East
  • (B) East
  • (C) South - East
  • (D) South
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

154) A girl leaves from her home. She first walks 30 meters in North - West direction and then 30 meters in South - West direction.. Next, she walks 30 meters in South - East direction. Finally, she turns towards her home. In which direction is she moving?

  • (A) North - West
  • (B) North - East
  • (C) South - West
  • (D) South - East
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

155) I am facing South. I turn right and walk 20 m. Then I turn right again and walk 10 m. Then I turn left and walk 10 m and then turning right walk 20 m. Then I turn right again and walk 60 m. In which direction am I from the starting point?

  • (A) North
  • (B) North - West
  • (C) East
  • (D) North - East
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

156) Going 50 m to the south of her house, Radhika turns left and goes another 20 m. Then, turning to the North, she goes 30 m and then starts walking to her house. In which direction is she walking now?

  • (A) North - West
  • (B) North
  • (C) South - East
  • (D) East
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

157) The door of Aditya's house faces the East. From the back side of his house, he walks straight 50 meters, then turns to the right and walks 50 meters again. Finally, he turns towards left and stops after walking 25 meters. Now, Aditya is in which direction from the starting point?

  • (A) North - East
  • (B) South - East
  • (C) South - West
  • (D) North - West
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Politics

159) The Provisions concerning the powers of the Union judiciary in the constitution can be amended by

  • (A) Two-third majority of the Parliament and the majority of states
  • (B) Simple majority of the Parliament
  • (C) Two-third majority of the Parliament
  • (D) None of the above
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Politics

160) The number of judges can be altered in the Supreme Court by:

  • (A) Central Government by notification
  • (B) Supreme Court by Notification
  • (C) Presidential Order
  • (D) Parliament by Law
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 106 | Page : 16

Jump to

TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions, BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO