Home
Exams
AFCAT MCQs
Page 17
38500+ Important MCQs for AFCAT
38500+ MCQs for AFCAT are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AFCAT MCQ Questions.
Learn AFCAT MCQs with answers [Page 17 of Department 102]
161) One word substitution of:
A person between 90 and 100 years old.
(A) septuagenarian
(B) nonagenarian
(C) centenarian
(D) octogenarian
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
162) One word substitution of:
The science of the functioning and growth of society.
(A) anthropology
(B) philosophy
(C) sociology
(D) psychology
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
163) One word substitution of:
Study of the interaction of people with their environment
(A) ecology
(B) psychology
(C) philosophy
(D) geography
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
164) One word substitution of:
A list of explanations of rare, technical or obsolete words
(A) dictionary
(B) glossary
(C) lexicon
(D) catalogue
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
165) One word substitution of:
Underground place for storing wine or other provisions
(A) garage
(B) cellar
(C) attic
(D) hall
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
166) One word substitution of:
Free somebody from blame or guilt
(A) excuse
(B) reprimand
(C) exonerate
(D) acquit
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
167) One word substitution of:
One who plays for pleasure rather than as a profession
(A) player
(B) amateur
(C) performer
(D) actor
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
168) One word substitution of:
One who does something for the first time
(A) leader
(B) model
(C) forerunner
(D) pioneer
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
169) One word substitution of:
A government run by officials
(A) democracy
(B) anarchy
(C) oligarchy
(D) bureaucracy
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
170) One word substitution of:
That which can be drunk
(A) edible
(B) palatable
(C) potable
(D) culpable
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AFCAT Department : 102 | Page : 17
Jump to Go
TAGs: AFCAT mcqs, important AFCAT mcqs, important AFCAT questions,
AFCAT questions, mcq for AFCAT, important mcq for AFCAT, mcqs for AFCAT, mcq questions for AFCAT, mcq question for AFCAT, prepare online for AFCAT