Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 2
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 2 of Department 101]
11) Which of the following metals remain in liquid for under normalconditions?
(A) Radium
(B) Uranium
(C) Zinc
(D) Mercury
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) Of the blood groups A, B, AB and O, which one is transfused into a person whose blood group is A?
(A) Group A and O
(B) Group B only
(C) Group AB only
(D) Group A only
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) LPG consists of mainly
(A) Methane, hexane and nonane
(B) Methane, ethane and hexane
(C) Methane, butane and propane
(D) Ethane, hexane and nonane
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) What Elisha Otis invented?
(A) The brake used in modern elevators
(B) Hydraulic Crane
(C) Turbine
(D) Jet Engine
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) Who invented Fountain Pen?
(A) Sir Frank Whittle
(B) Lewis E. Waterman
(C) John J. Loud
(D) Kirkpatrick Macmillan
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) The variety of coal in which the deposit contains recognisable traces of the original plant material is
(A) Bitumen
(B) Peat
(C) Lignite
(D) Anthracite
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) The method that cannot be used for removing permanent hardness of water is
(A) Adding caustic soda
(B) Adding sodium carbonate
(C) Boiling
(D) Distillation
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) In which decade were the first successful diode
(A) 1890s
(B) 1900s
(C) 1800s
(D) 1880s
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) When there is a decrease in the concentration of oxygen in the blood, the breathing rate
(A) Decreases
(B) First increases and then decreases
(C) Is not affected
(D) Increases
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) In a normal human being, how much time does food take to reach the end of the intestine for complete absorption?
(A) About 12 hours
(B) About 16 hours
(C) About 18 hours
(D) About 8 hours
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 101 | Page : 2
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK