Home
Categories
Computer MCQs
Page 1
Computer MCQ Questions with answers
Here Important Computer MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Computer mcqs in hindi here.
Learn Computer MCQs [Page 1
of Department 25]
1) Which of the following would you find on LinkedIn ?
(A) Games
(B) Connections
(C) Chat
(D) Applications
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) ______ search engine sends request for information to several search engines simultaneously and compiles the results
(A) meta
(B) Individual
(C) Directory
(D) Subject directory
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) Which of the following is called as protocol in the URL ? http://www.xyz.com
(A) .com
(B) www
(C) xyz
(D) http
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
4) You can _____a search by providing more info the search engine can use to select a smaller, more useful set of results.
(A) refine
(B) expand
(C) load
(D) query
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
5) IP addresses are converted to
(A) a binary string
(B) a hierarchy of domain names
(C) alphanumeric string
(D) a hexadecimal string
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
6) Role of IP addressing is
(A) A name indicates what we seek
(B) An address indicates where it is
(C) A route indicates how to get there
(D) All of the Above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
7) The ____ folder retains copies of messages have started but are not yet ready to send.
(A) Drafts
(B) Outbox
(C) Address B
(D) Sent Items
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
8) In the URL http:/www.mcqbuddy.com, the portion labelled http is the___
(A) domain name
(B) host
(C) protocol
(D) top-level domain
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
9) With _________, the computer’s modem uses a standard telephone line to connect to the Internet.
(A) DSL
(B) dial-up access
(C) ISDN
(D) cable television Internet services
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
10) The __________ controls a client’s computer resources.
(A) application program
(B) instruction set
(C) operating system
(D) server application
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Computer Department : 25 | Page : 1
Jump to Go
Tags: Computer mcqs, important mcqs of Computer, Computer important Computer mcqs, mcqs on Computer, important mcqs on Computer, mcqs of Computer