20000+ Important MCQs for AIR FORCE

20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.


Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 1 of Department 40]

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach Reasoning

1) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Police
2. Punishment
3. Crime
4. Judge
5. Judgement

  • (A) 3, 1, 2, 4, 5
  • (B) 1, 2, 4, 3, 5
  • (C) 5, 4, 3, 2, 1
  • (D) 3, 1, 4, 5, 2
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach Reasoning

2) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Family
2. Community
3. Member
4. Locality
5. Country

  • (A) 3, 1, 2, 4, 5
  • (B) 3, 1, 2, 5, 4
  • (C) 3, 1, 4, 2, 5
  • (D) 3, 1, 4, 5, 2
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach Reasoning

3) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Poverty
2. Population
3. Death
4. Unemployment
5. Disease

  • (A) 2, 3, 4, 5, 1
  • (B) 3, 4, 2, 5, 1
  • (C) 2, 4, 1, 5, 3
  • (D) 1, 2, 3, 4, 5
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach Reasoning

4) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Leaf
2. Fruit
3. Stem
4. Root
5. Flower

  • (A) 3, 4, 5, 1, 2
  • (B) 4, 3, 1, 5, 2
  • (C) 4, 1, 3, 5, 2
  • (D) 4, 3, 1, 2, 5
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach Reasoning

5) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Nation
2. Village
3. City
4. District
5. State

  • (A) 2, 3, 4, 5, 1
  • (B) 2, 3, 4, 1, 5
  • (C) 1, 3, 5, 4, 2
  • (D) 1, 2, 3, 4, 5
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach Reasoning

6) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Caste
2. Family
3. Newly married Couple
4. Clan
5. Species

  • (A) 2, 3, 1, 4, 5
  • (B) 3, 4, 5, 1, 2
  • (C) 3, 2, 1, 4, 5
  • (D) 4, 5, 3, 2, 1
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach Reasoning

7) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Cut
2. Put on
3. Mark
4. Measure
5. Tailor

  • (A) 3, 1, 5, 4, 2
  • (B) 2, 4, 3, 1, 5
  • (C) 1, 3, 2, 4, 5
  • (D) 4, 3, 1, 5, 2
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Priyanka Tomar • 35.28K Points
Coach Reasoning

8) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. House
2. Street
3. Room
4. Town
5. District

  • (A) 3, 2, 1, 4, 5
  • (B) 3, 1, 4, 2, 5
  • (C) 3, 1, 2, 4, 5
  • (D) 3, 1, 2, 5, 4
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vishal Gupta • 7.73K Points
Tutor III Physics

10) A light ray travelling from denser to rarer medium at an angle of incidence mor than critical angle of concerned media pair suffers.

  • (A) Reflection
  • (B) Refraction
  • (C) Diffraction
  • (D) Total Internal reflection
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 40 | Page : 1

Jump to

TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions, AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE