20000+ Important MCQs for AIR FORCE

20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.


Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 12 of Department 40]

R

Radhika Singh • 4.69K Points
Extraordinary Math

111) Each member of a picnic party contributed twice as many rupees as the total number of members and the total collection was 3042. The number of members present in the party was

  • (A) 32
  • (B) 2
  • (C) 39
  • (D) 40
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III English

112) Change the voice:
Rabindranath Tagore wrote the 'Gitanjali'.

  • (A) The 'Gitanjali' was written by Rabindranath Tagore.
  • (B) The 'Gitanjali' is written by Rabindranath Tagore.
  • (C) The 'Gitanjali' is being written by Rabindranath Tagore.
  • (D) The 'Gitanjali' has been written by Rabindranath Tagore.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III English

113) Change the voice:
All vulnerable places are kept under constant vigil by the Policemen.

  • (A) The Policemen keep all vulnerable places under constant vigil.
  • (B) The. Policemen are keeping all vulnerable places under constant vigil.
  • (C) The Policemen will be keeping all vulnerable places under constant vigil.
  • (D) The Policemen will keep all vulnerable places under constant vigil.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III English

114) Change the voice:
The thieves victimise the innocent commoners.

  • (A) The innocent commoners had been victimised by the thieves.
  • (B) The innocent commoners will be victimised by the thieves.
  • (C) The innocent commoners are victimised by the thieves.
  • (D) The innocent commoners were victimised by the thieves.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III English

115) Change the voice:
The boys were playing cricket.

  • (A) Cricket had been played by the boys.
  • (B) Cricket has been played by the boys.
  • (C) Cricket was played by the boys.
  • (D) Cricket was being played by the boys.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III English

116) Change the voice:
We should not encourage indiscipline.

  • (A) Indiscipline should have not encourages by us.
  • (B) Indiscipline should not be encouraged by us.
  • (C) Indiscipline should not being encouraged.
  • (D) Indiscipline should not been encouraged.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III English

117) Change the voice:
Five explosions rocked Pune today.

  • (A) Pune has been rocked by five explosions today.
  • (B) Pune had been rocked by five explosions today.
  • (C) Pune is rocked by five explosions today.
  • (D) Pune was rocked by five explosions today.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III English

118) Change the voice:
Do not inform the police about the robbery.

  • (A) The police do not be informed about the robbery.
  • (B) Let not the police be informed about the robbery.
  • (C) Let the police be informed about the robbery.
  • (D) The police need to be informed by the robbery.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III English

119) Change the voice:
The doctor advised me to give up sweets.

  • (A) To me give up sweets was advised by doctor.
  • (B) The doctor advised to give up sweets me.
  • (C) I was advised by the doctor to give up sweets.
  • (D) I was advised to give up eat sweets by the doctor.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III English

120) Change the voice:
Will no one tell me what she does?

  • (A) Shall I be told by anyone what is done by her?
  • (B) Shall I not be told by anyone what is done by her?
  • (C) Shall not be I told what was done by her?
  • (D) Does anyone told me what is she doing?
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 40 | Page : 12

Jump to

TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions, AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE