Home
Exams
CDS MCQs
Page 11
31000+ Important MCQs for CDS
31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.
Learn CDS MCQs with answers [Page 11 of Department 157]
101) The Darjeeling Himalayan Railway still has one of the few steam locomotives still in service in India.
(A) true
(B) false
(C) ---
(D) ---
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
102) ……………….. river originates in Rajasthan and lies to the north east of Rann of Kutch.
(A) kaveri
(B) teesta
(C) luni river
(D) beas
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
103) The …………… Mountains are one of the longest mountain chains in Asia.
(A) nanda devi
(B) kunlun
(C) mount abu
(D) kamet
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
104) The Northeast Frontier Railway is headquartered in
(A) samrala
(B) cooch behar
(C) maligaon
(D) rangpur
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
105) Which of the following is not a peninsular river
(A) narmada
(B) krishna
(C) mahanadi
(D) yamuna
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
106) Which of the following gold mines are in Bangarpet Taluk?
(A) kala ghoda
(B) kolar gold fields
(C) champion reefs
(D) hatti gold mines
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
107) Dakshina Ganga is also known by the name ………..
(A) godavari
(B) tapti
(C) ganga
(D) cauvery
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
108) Headquarters of Bharat Coking Coal Limited (BCCL) are in ……………., India.
(A) kerala
(B) up
(C) tamil nadu
(D) dhanbad
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
109) Which of the following places is a producer of iron ore …..
(A) kerala
(B) goa
(C) karnataka
(D) all of above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
110) The Aravalli Range run accross which of the following Indian states of ……………………
(A) gujarat, rajasthan, punjab and delhi
(B) nepal, rajasthan, haryana and delhi
(C) gujarat, rajasthan, haryana and delhi
(D) gujarat, rajasthan, up and delhi
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of CDS Department : 157 | Page : 11
Jump to Go
TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions,
CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS