Home
Exams
CDS MCQs
Page 13
31000+ Important MCQs for CDS
31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.
Learn CDS MCQs with answers [Page 13 of Department 157]
121) The ……….. river has its source in the Amarkantak Hill.
(A) yamuna
(B) narmada
(C) kaveri
(D) sani
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
122) …………………….. is India’s smallest state by area.
(A) chandigarh
(B) panaji
(C) goa
(D) bhutan
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
123) Zuari is a river in India.
(A) true
(B) false
(C) ---
(D) ---
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
124) Tamil Nadu bordering states are …………………………..
(A) kerala, goa, andhra pradesh
(B) kerala, karnataka, madhya pradesh
(C) chennai, karnataka, andhra pradesh
(D) kerala, karnataka, andhra pradesh
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
125) In Nov 1949 Nathuram Godse (who shot Mahatma Gandhi) was hanged at ………………. Jail.
(A) gujrat
(B) mp
(C) ambala
(D) mumbai
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
126) …………………… Island also known as Rameswaram Island, is located between peninsular India and Sri Lanka.
(A) pamban
(B) ramban
(C) kuruta
(D) lakshya
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
127) The Satish Dhawan Space Centre is located in ……………………….
(A) madhya pradesh
(B) andhra pradesh
(C) himachal pradesh
(D) none of above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
128) Jammu and Kashmir is home to several valleys including ………………….
(A) tawi valley
(B) kashmir valley
(C) poonch valley
(D) all of above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
129) Jhelum River is the only major Himalayan river flowing through the Kashmir valley.
(A) true
(B) false
(C) ---
(D) ---
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
130) The Buxa Tiger Reserve is located in …………….., India.
(A) mp
(B) gujrat
(C) west bengal
(D) jhansi
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of CDS Department : 157 | Page : 13
Jump to Go
TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions,
CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS