Home
Exams
CDS MCQs
Page 14
31000+ Important MCQs for CDS
31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.
Learn CDS MCQs with answers [Page 14 of Department 23]
131) Karagam is a folk dance in which of the following state
(A) Andhra Pradesh
(B) Tamilnadu
(C) Karnataka
(D) Kerala
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
132) Which of the following is an Indian Folk dance form
(A) Garba
(B) Kathakali
(C) Mohiniyattam
(D) Manipuri
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
133) The first river valley project started in India is
(A) Bhakra Nangal Project
(B) Damodar Valley Project
(C) Kosi Project
(D) Hirakud Project
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
134) Coir, Copra, Coconut, Cashew are mainly exported from
(A) Mumbai
(B) Cochin
(C) Tuticorin
(D) Chennai
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
135) The Himalayas are formed of parallel fold range a of which the oldest range is
(A) the Shiwalik Range
(B) the Lesser Himalayas
(C) the Great Himalayan Range
(D) the Dhaula Dhar Range
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
136) Which one of the following soil types of India is rendered infertile by the presence of excess iron?
(A) Desert sand
(B) Alluvial
(C) Podzolic
(D) Lateritic
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
137) Hampi is in
(A) Andhra Pradesh
(B) Tamil Nadu
(C) Karnataka
(D) Odisha
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
138) Singhbhum where copper ore is mined is in
(A) Uttar Pradesh
(B) Jharkhand
(C) Andhra Pradesh
(D) Odisha
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
139) Hindustan Machine Tools has its factories at
(A) Bengaluru (Karnataka)
(B) Kalamassery (Kerala)
(C) Pinjore (Haryana)
(D) All the three places above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
140) Naharkatiya oilfields are located in
(A) Tripura
(B) West Bengal
(C) Assam
(D) Madhya Pradesh
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of CDS Department : 23 | Page : 14
Jump to Go
TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions,
CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS