22500+ Important MCQs for NDA

22500+ MCQs for NDA are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning NDA MCQ Questions.


Learn NDA MCQs with answers [Page 16 of Department 57]

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

151) Find the correctly spelt word

  • (A) monotonous
  • (B) monnotonus
  • (C) monotonas
  • (D) monotonus
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

The correctly spelt word is monotonous

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

152) Find the correctly spelt word

  • (A) pharmaceutical
  • (B) pharmaceautical
  • (C) farmaceutical
  • (D) pharmacutical
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

The correctly spelt word is pharmaceutical

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

153) Find the correctly spelt word

  • (A) dysfunction
  • (B) divienation
  • (C) dastitution
  • (D) divarsion
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

The correctly spelt word is dysfunction The spellings of other words are divination,diversion,destitution

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

154) Find the correctly spelt word

  • (A) leisure
  • (B) lesure
  • (C) liesure
  • (D) lezure
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

The correctly spelt word is leisure

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

156) Change the voice:
We waste much time on trifles.

  • (A) Much time was wasted on trifles.
  • (B) Much time will be wasted on trifles.
  • (C) Much time is wasted by us on trifle’s.
  • (D) Much time is wasted on trifles.
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Much time is wasted by us on trifles.

This sentence is in the passive voice, and the tense and verb match the subject.

This is the required answer.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

157) Change the voice :
You don't need to wind this watch.

  • (A) This watch need not be wound
  • (B) This watch does not wind.
  • (C) This watch need not be wounded.
  • (D) This watch need not be winded up.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

158) Change the voice:
The task would have been completed by that time tomorrow. some people

  • (A) will complete the task by that time tomorrow.
  • (B) will be completing the task by that time tomorrow.
  • (C) would have completed the task by that time tomorrow.
  • (D) will have completed the task by that time tomorrow.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

159) Change the voice:
We have already done the exercise.

  • (A) Already the exercise has been done by us.
  • (B) The exercise has already been done by us.
  • (C) The exercise had been already done by us.
  • (D) The exercise is already done by us.
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

This sentence is present perfect tense.
So passive voice will be.
The exercise has already been done by us.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

160) Change the voice:
One should not give unsolicited advice.

  • (A) Unsolicited advice is not to be given.
  • (B) Unsolicited advice can't be given.
  • (C) Unsolicited advice may not be given.
  • (D) Unsolicited advice should not be given.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of NDA Department : 57 | Page : 16

Jump to

TAGs: NDA mcqs, important NDA mcqs, important NDA questions, NDA questions, mcq for NDA, important mcq for NDA, mcqs for NDA, mcq questions for NDA, mcq question for NDA, prepare online for NDA