Home
Exams
NDA MCQs
Page 17
22500+ Important MCQs for NDA
22500+ MCQs for NDA are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning NDA MCQ Questions.
Learn NDA MCQs with answers [Page 17 of Department 57]
161) Change the voice:
The boys elected Mohan captain.
(A) The boys were elected captain by Mohan.
(B) Mohan is elected captain by the boys.
(C) Mohan was. elected captain by the boys.
(D) Mohan and the boys elected the captain.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
162) Change the voice:
The pilot landed the plane safely.
(A) The plane had been landed safely by the pilot.
(B) The plane was landed safely by the pilot.
(C) The plane has been landed safely by the pilot.
(D) The plane was to be landed safely by the pilot.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
163) Change the voice:
The old lady touched and patted the cow.
(A) The cow patted and touched the old lady.
(B) The cow was touehed by the old lady patting her
(C) The cow was touched and patted by the old lady.
(D) The patted cow touched the old lady.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
164) Which of the following is generally true about the stratosphere?
(A) It is very moist
(B) The dryness level varies with the moon cycle
(C) The dryness level varies with the season
(D) It is very dry
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
165) Complete the series....
2, 29, 38, 47,?
(A) 56
(B) 52
(C) 58
(D) 59
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
166) Complete the series....
T, R, P, N, ?
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
167) Complete the series....
BCD, DED, FGF, HIH, ?
(A) JHJ
(B) JKJ
(C) HJH
(D) IJI
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
168) Complete the series....
CEG, IKM, OQS, ?
(A) UWY
(B) UWZ
(C) TVX
(D) TVW
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
169) Complete the series....
Z, X, V, T, R,?, N
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
170) Complete the series....
GON, JRQ, MUT, ?
(A) TUM
(B) JQR
(C) PXW
(D) NOG
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of NDA Department : 57 | Page : 17
Jump to Go
TAGs: NDA mcqs, important NDA mcqs, important NDA questions,
NDA questions, mcq for NDA, important mcq for NDA, mcqs for NDA, mcq questions for NDA, mcq question for NDA, prepare online for NDA