Home
Exams
NDA MCQs
Page 14
22500+ Important MCQs for NDA
22500+ MCQs for NDA are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning NDA MCQ Questions.
Learn NDA MCQs with answers [Page 14 of Department 57]
131) Choose the correctly spelt word.
(A) Correspondent
(B) Correspondant
(C) Correspendent
(D) Corespondent
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
132) Choose the correctly spelt word.
(A) Counterfeit
(B) Counterfeet
(C) Counterfit
(D) Counterfiet
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
133) Choose the correctly spelt word.
(A) Alleviate
(B) Allaviate
(C) Alliveate
(D) Allaevate
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
134) Which of the following merit was not required for the election as member of Variyam?
(A) One must have own house on his own land
(B) One must be Dwij
(C) One must be of age between 35 and 70
(D) One must be the owner of 1/4 land on which tax was paid
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
135) In Sangam period, Which of the following were paid workers of Gram Sabha:
(A) Ayagar
(B) Madhyasth
(C) Sist
(D) Kandachar
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
136) Groups of Kurrams during the Cholas period were called
(A) Valanadu
(B) Vishaya
(C) Udankuttam
(D) Nadu
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
137) Which of the following is not a compound of calcium?
(A) Marble
(B) Gypsum
(C) Chalk
(D) Molybdenum
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
138) The minor planets revolving between the orbits of Mars and Jupiter are called
(A) Meteors
(B) Novas
(C) Asteroids
(D) Comets
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
139) Gasoline is
1.Same as diesel oil
2.Same as petrol
3.Obtained from natural gas
4.Obtained from crude oil The correct answers are:
(A) 1 and 3
(B) 2 and 4
(C) 1 and 4
(D) 3 and 4
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
140) Plants absorb dissolved nitrates from soil and convert them into
(A) Free nitrogen
(B) Ammonia
(C) Urea
(D) Proteins
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of NDA Department : 57 | Page : 14
Jump to Go
TAGs: NDA mcqs, important NDA mcqs, important NDA questions,
NDA questions, mcq for NDA, important mcq for NDA, mcqs for NDA, mcq questions for NDA, mcq question for NDA, prepare online for NDA