39000+ Important MCQs for BANK PO

39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.


Learn BANK PO MCQs with answers [Page 17 of Department 63]

A

Admin • 37.39K Points
Coach Geography

161) Underground water and the water on the earth’s surface is called___

  • (A) Hydrosphere
  • (B) Biosphere
  • (C) Lithosphere
  • (D) thermosphere
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Geography

165) When does solar eclipse take place?

  • (A) When the moon is between the sun and earth
  • (B) When the earth is between the moon and sun
  • (C) When the sun is between the moon and earth
  • (D) When the moon does not live on the line joining the sun and earth
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Geography

166) According to World Bank what was the approximate land utilization percentage of India for agriculture purposes?

  • (A) 70%
  • (B) 45%
  • (C) 50%
  • (D) 60%
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Geography

167) The Ajanta Caves which are about 30 rock-cut Buddhist caves described as “the finest surviving examples of Indian art, particularly painting” is located in.

  • (A) Pune, Maharashtra
  • (B) Ratnagiri, Maharashtra
  • (C) Amaravathi, Maharashtra
  • (D) Aurangabad, Maharashtra
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Admin • 37.39K Points
Coach Geography

168) In which Indian state is the Nanda Devi peak located?

  • (A) Jammu and Kashmir
  • (B) Uttarakhand
  • (C) Sikkim
  • (D) Himachal Pradesh
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ruchi Sharma • 9.87K Points
Tutor III Science

169) Two vectors are said to be equal if

  • (A) only their directions are same
  • (B) both magnitude & direction are same
  • (C) magnitudes are same but directions are opposite
  • (D) only their magnitudes are same
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

both magnitude & direction are same.If the magnitude in addition direction of two vectors are equal, then they are known as equal vectors. For two equal vectors, their directed line segments must be parallel. In other words, two vectors are said to be equal, if they possess equal magnitude & are headed in the direction of the same direction.

R

Ruchi Sharma • 9.87K Points
Tutor III Science

170) The main function of white blood cells in the body is to

  • (A) produce more red cells
  • (B) carry oxygen
  • (C) protect body against diseases
  • (D) help in clot formation
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 63 | Page : 17

Jump to

TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions, BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO