Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 5
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 5 of Department 63]
41) One word substitution for - A place where bees are kept in called
(A) An apiary
(B) A mole
(C) A hive
(D) A sanctuary
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
42) One word substitution for - A religious discourse
(A) Preach
(B) Stanza
(C) Sanctorum
(D) Sermon
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) One word substitution for - Parts of a country behind the coast or a river's banks
(A) Isthmus
(B) Archipelago
(C) Hinterland
(D) Swamps
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) One word substitution for - Study of the evolution of man as an animal
(A) Archaeology
(B) Anthropology
(C) Chronology
(D) Ethnology
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
45) One word substitution for - A person who speaks many languages
(A) Linguist
(B) Monolingual
(C) Polyglot
(D) Bilingual
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
46) One word substitution for - One who does not believe in existence of god
(A) Egoist
(B) Atheist
(C) Stoic
(D) Naive
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) Meera Seth committee was related to:
(A) Development of Handlooms
(B) sex discrimination at work place
(C) female foeticide
(D) Banking sector
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
48) National Income estimates in India is prepared by:
(A) Planning Commission
(B) Reserve Bank Of India
(C) Central Statistical Organisation (CSO)
(D) Indian Statistical Institute
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
49) Earn While you Learn scheme has been launched by:
(A) Ministry of Tourism
(B) Ministry of Youth
(C) Both A and B
(D) None of these
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) The first national commission on labours was constituted on:
(A) December 24, 1966.
(B) December 24, 1967
(C) November 24, 1966
(D) November 24, 1967
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 63 | Page : 5
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO