31000+ Important MCQs for CDS

31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.


Learn CDS MCQs with answers [Page 15 of Department 107]

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III Math

141) A horse is tied at the corner of a rectangular field whose length is 20 m and width is 16 m, with a rope whose length is 14 m. Find the area which the horse can graze :

  • (A) 144 sq. m
  • (B) 154 sq. m
  • (C) 156 sq. m
  • (D) 164 sq. m
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III Math

142) A triangle with sides 13 cm, 14 cm and 15 cm is inscribed in a circle. The radius of the circle is :

  • (A) 2 cm
  • (B) 3 cm
  • (C) 4 cm
  • (D) 8.125 cm
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III Math

143) A skating champion moves along the circumference of a circle of radius 28 m in 44 sec. How many seconds will it take her to move along the perimeter of a hexagon of side 48 m ?

  • (A) 48 sec
  • (B) 68 sec
  • (C) 72 sec
  • (D) 84 sec
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III Math

144) A certain some of money and Rs. 2420 in 2 years and Rs. 2662 in 3 years at same rate of compound interest, compounded annually. The rate of interest per annum is = ?

  • (A) 6%
  • (B) 8%
  • (C) 9%
  • (D) 10%
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III Math

145) Kamal took Rs. 6800 as a loan which along with interest is to be repaid in two equal annual installment. If the rate of interest is 12.5% compounded annually, then the value of each installment is = ?

  • (A) Rs. 8100
  • (B) Rs. 4150
  • (C) Rs. 4050
  • (D) Rs. 4000
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III Math

146) A man invests Rs 4000 for 3 years at compound interest. After one year the money amounts to Rs. 4320. What will be the amount (to the nearest rupee) due at the end of 3 years ?

  • (A) Rs. 4939
  • (B) Rs. 5039
  • (C) Rs. 5789
  • (D) Rs. 6129
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III Math

147) A sum of Rs. 13360 was borrowed at 35/4% per annum compound interest and paid back in two years in two equal annual installments. What was the amount of each installment ?

  • (A) Rs. 5769
  • (B) Rs. 7569
  • (C) Rs. 7009
  • (D) Rs. 7500
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III Math

148) An amount of Rs. 10000 becomes Rs. 14641 in 2 years if the interest is compounded half yearly. What is the rate of compound interest p.c.p.a. ?

  • (A) 10%
  • (B) 12%
  • (C) 16%
  • (D) 20%
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of CDS Department : 107 | Page : 15

Jump to

TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions, CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS