Home
Exams
RAILWAY MCQs
Page 18
36500+ Important MCQs for RAILWAY
36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.
Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 18 of Department 4]
171) A liquid drop tends to assume a spherical shape because of.
(A) Surface tension
(B) Vicious force
(C) Gravitational force
(D) Centrifugal forces
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
172) Scent sprayer is based on?
(A) Charles’s law
(B) Boyle’s law
(C) Archimedes principle
(D) Bernoulli’s principle
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
173) The reason of mirage is?
(A) Interference of light
(B) Diffraction of light
(C) Polarization of light
(D) Total internal reflection of light
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
174) Ginger is a stem but not a root because-
(A) Its stores food
(B) It lacks chlorophyll
(C) It has nodes and inter nodes
(D) None of above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
175) The National Girl Child Day is observed every year on
(A) 09 Jan
(B) 10 Jan
(C) 24 Jan
(D) 18 Jan
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
176) What is the currency of Kenya?
(A) Pound
(B) Dollar
(C) shilling
(D) Peso
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
177) What is Retirement Age of Supreme Court Judge?
(A) 62 Years
(B) 65 Years
(C) 63 Years
(D) 58 Years
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
178) Which Country is Known as “Land of Midnight Sun” ?
(A) Finland
(B) Jakarta
(C) Norway
(D) Germany
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
179) What is the Total Strength of Rajya Sabha?
(A) 248
(B) 252
(C) 250
(D) 260
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
180) Which Circuit is used to Store One Bit of Data?
(A) Register
(B) Encoder
(C) Multiplexer
(D) Flip Flop
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 4 | Page : 18
Jump to Go
TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions,
RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY