Home
Exams
RAILWAY MCQs
Page 16
36500+ Important MCQs for RAILWAY
36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.
Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 16 of Department 4]
151) Synonym for - Preamble
(A) Definition
(B) Meditation
(C) Conclusion
(D) Introduction
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
152) Antonym for - Ambiguous
(A) Easy
(B) Plain
(C) Clear
(D) Simple
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
153) Antonym of - Accolade
(A) Permeate
(B) Blame
(C) Reticent
(D) Decorate
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
154) Idiom phrases - spade a spade.
(A) to speak about spades
(B) to speak in a straight forward manner
(C) to call someone a spade
(D) to speak ill about someone
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
155) Idiom phrases - To play second fiddle
(A) To be happy, cheerful and healthy
(B) To reduce the importance of one's senior
(C) Take a subordinate role
(D) To do back seat driving
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
156) Idiom phrases - out of my wits
(A) not intelligent enough
(B) greatly confused
(C) helpless without power
(D) totally ignorant
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
157) One word substitute for - Detailed plan of journey
(A) Travelouge
(B) Travel kit
(C) Schedule
(D) Itinerary
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
158) One word substitute for - A general pardon granted by the Government to political offenders
(A) Pardon
(B) Excuse
(C) Honesty
(D) Amnesty
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
159) Find the correctly spelt word.
(A) equipped
(B) equpped
(C) eqiuped
(D) equepped
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
160) Non Resident Indians (NRI) Day is marked on
(A) January 19
(B) January 17
(C) January 9
(D) January 17
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 4 | Page : 16
Jump to Go
TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions,
RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY