36500+ Important MCQs for RAILWAY

36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.


Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 7 of Department 4]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

61) Ravi, Rohan and Rajesh alone can complete a work in 10, 12 and 15 days respectively. In how many days can the work be completed, if all three work together ?

  • (A) 4 days
  • (B) 5 days
  • (C) 3 days
  • (D) 8 days
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Math

62) Gitesh took a loan for 4 years at 5% Compound Interest. If the total Interest paid was Rs. 431.01. Calculate the principal.

  • (A) Rs. 2000
  • (B) Rs. 2050
  • (C) Rs. 2100
  • (D) Rs. 2150
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II General Awareness

63) The lady who played an important role in the awakening of Indian woman to fight for Independence and who is also known as Nightingale of India is-

  • (A) Vijay Lakshmi Pandit
  • (B) Durga Bai Deshmukh
  • (C) Sarojini Naidu
  • (D) Madam Bhikaiji Cama
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Math

64) If Selling price is Rs. 72 and Gain percentage = 20%, Calculate the cost price.

  • (A) Rs. 60
  • (B) Rs. 58
  • (C) Rs. 61
  • (D) Rs. 69
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II General Awareness

65) The major objective of INSAT series of satellites is to facilitate

  • (A) TV relay to remote areas
  • (B) Mobile network in remote areas
  • (C) Internet Services
  • (D) Mapping locations through GPS
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

66) Four pairs of words are given below out of which three are alike in some manner and one is different. Which is different from the rest ?

  • (A) Steel : Utensils
  • (B) Bronze : Statue
  • (C) Duralumin : Aircraft
  • (D) Wood : Rails
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

68) Gunjan said while pointing towards a man in a portrait, “My mother is the only daughter of his mother”. How does Gunjan is related to the man ?

  • (A) Nephew
  • (B) Sister
  • (C) Wife
  • (D) Niece
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II General Awareness

69) Who among the following is known as the Father of Civil Services in India ?

  • (A) Lord Cornwallis
  • (B) Warren Hastings
  • (C) Lord Wellesley
  • (D) Lord Williams Bentinck
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 4 | Page : 7

Jump to

TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions, RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY