Home
Exams
RAILWAY MCQs
Page 20
36500+ Important MCQs for RAILWAY
36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.
Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 20 of Department 4]
191) One word for - A Treatise On One Subject
(A) Pristine
(B) Disposing
(C) Getting
(D) Monograph
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
192) One word for - An Embarrassing Mistake
(A) Isthmus
(B) A Faux Pas
(C) Pathology
(D) Ode
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
193) One word for - The Art Of Painting On A Plaster Surface
(A) Fresco
(B) Gourmet
(C) Idiosyncrasy
(D) Ablution
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
194) One word for - A Person Who Is Filled With Excessive Enthusiasm
(A) Cacaographist
(B) Extrovert
(C) Vignette
(D) Inalienabel
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
195) Who was the founder of Sunga dynasty.
(A) Brihadhrata
(B) Vasudeva
(C) Ajathasatru
(D) Pushymitra
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
196) Who played an important role in signing of Gandhi__Irwin pact?
(A) Motilal nehru
(B) Tej bahdur sapru
(C) Chintamani
(D) Madanmohan malviya
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
197) Gandhi called for an all india Hartal (strike) to protest against Rowlatt act on 6th April___
(A) 1918
(B) 1919
(C) 1925
(D) 1922
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
198) Who build the khajuraho temple?
(A) Holkars
(B) Chandela
(C) Schindias
(D) Bhundela
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
199) Vikramsila mahavihara was established by the ruler of___
(A) Sen dynasty
(B) Barman dynasty
(C) Pala dynasty
(D) Pushyabhauti dynasty
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
200) Alberuni lived during the period of which one of following?
(A) Mohammad gauri
(B) Alauddin khalji
(C) Mahmud ghaznavi
(D) Firozshah tughlaq
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 4 | Page : 20
Jump to Go
TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions,
RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY