Home
Exams
RAILWAY MCQs
Page 19
36500+ Important MCQs for RAILWAY
36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.
Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 19 of Department 4]
181) Species Containing Same number of electrons are called?
(A) Isotopes
(B) Isobars
(C) Isotones
(D) Isoelectronic
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
182) Paper Currency was Started in India in Which year?
(A) 1542
(B) 1601
(C) 1861
(D) 1923
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
183) Which Article of Constitution provides for the institution of Panchayati Raj ?
(A) Article 36
(B) Article 42
(C) Article 40
(D) Article 38
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
184) Ganga is a result of confluence of rivers Bhagirathi and Alakananda at which place ?
(A) Karan Prayag
(B) Dev Prayag
(C) Gangotri
(D) Rudra Prayag
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
185) Which is the Largest Computer Memory Units among the Given options ?
(A) Terrabyte (TB)
(B) Gigabyte (GB)
(C) Megabyte (MB)
(D) Kilobyte (KB)
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
186) Which organ of human body secretes Insulin?
(A) Pancreas
(B) Kidney
(C) Gall Bladder
(D) Liver
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
187) One word for - The Study Of Rocks And Soils
(A) Oralogy
(B) Etymology
(C) Geology
(D) Caracass
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
188) One word for - One Who Is A Habitual Drunkard
(A) Sottoper
(B) Stevedore
(C) Oculist
(D) Sergeant
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
189) One word for - An Exaggerated Statement
(A) Gullible
(B) Hyperbole
(C) Mad
(D) Vacuous
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
190) One word for - The Act Of Enjoying Or Having An Experience Indirectly
(A) Pleasure
(B) Franzy
(C) Vicariously
(D) Beast
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 4 | Page : 19
Jump to Go
TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions,
RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY