Home
Exams
RAILWAY MCQs
Page 2
36500+ Important MCQs for RAILWAY
36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.
Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 2 of Department 4]
11) How Many languages have been recognized in the Indian Constitution ?
(A) 20
(B) 22
(C) 27
(D) 30
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) What was the time taken by the Constituent Assembly to frame the Constitution of India ?
(A) 1 Year, 11 Months, and 14 Days
(B) 2 Year, 11 Months, and 14 Days
(C) 2 Year, 11 Months, and 18 Days
(D) 2 Year, 11 Months, and 28 Days
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) To Check the dwindling population of tigers in India, ‘Project Tiger’ was launched in ?
(A) April 1973
(B) May 1973
(C) April 1937
(D) April 1974
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) Fill in the Blank : Dr. A.P.J Abdul Kalam was India’s……..President ?
(A) Twelfth
(B) Eleventh
(C) Thirteenth
(D) Tenth
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) SIMBEX is an annual naval exercise between India and Singapore. In which year it was formalized ?
(A) 2014
(B) 1999
(C) 1984
(D) 1994
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) Which Famous Scientist, along with Emile Gagnan, invented the Aqua-Lung ?
(A) Thomas Edison
(B) Isaac Newton
(C) Leonardo da Vinci
(D) Jacques Cousteau
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) What is Full Form of AIDS ?
(A) Acquired Immuno Deficiency Syndrome
(B) Adaptive Immuno Deficiency Syndrome
(C) Acquired Immuno Disease Syndrome
(D) Adaptive Immuno Disease Syndrome
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) What is the term used for the ability of a metal to be drawn into thin wires ?
(A) Malleability
(B) Ductility
(C) Extractive
(D) Tactility
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) In Which State Kanha National Park is located ?
(A) Assam
(B) Madhya Pradesh
(C) Uttar Pradesh
(D) West Bengal
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) What is the nickname for the Great Bell of the clock at the north end of the Palace of Westminter in London ?
(A) Gisborne Millennium Countdown Clock
(B) Glockenspiel
(C) Big Ben
(D) Nine Gun
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 4 | Page : 2
Jump to Go
TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions,
RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY