Home
Categories
Geography MCQs
Page 9
Geography MCQ Questions with answers
Here Important Geography MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Geography mcqs in hindi here.
Learn Geography MCQs [Page 9
of Department 1]
81) Which of the following is a metamorphic rock?
(A) Slate
(B) Sandstone
(C) Shale
(D) Limestone
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) Which of the following pairs is correct?
(A) Shale - possesses laminations
(B) Quartzite - soft rock
(C) Granite - sometimes contains fossils
(D) Basalt - coarse grained rock
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) Which of the following is not a sedimentary rock?
(A) Limestone
(B) Marble
(C) Sandstone
(D) Shale
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) Which of the following is the most superior of coals?
(A) Anthracite
(B) Bituminous
(C) Lignite
(D) Peat
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) Mixed farming means
(A) Growing two crops at the same time
(B) Growing different crops in succession
(C) Producing crops
(D) Using mixture of manures and fertilizers
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) Which of the following trees is not a soft wood variety?
(A) Fern
(B) Mahogany
(C) Pine
(D) Spruce
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) Which of the following natural regions is known as "the big game country" or a "land of Safari"
(A) Tropical desert
(B) Equatorial regions
(C) Temperate grassland regions
(D) Savanna Tropical Grassland regions
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) Which of the following is not correctly matched?
(A) Indonesia - Jakarta
(B) Maldives - Male
(C) North Korea - Seoul
(D) Zimbabwe - Harare
Correct Answer - Option
(C)
Explanation:
Seoul is the capital of South Korea , not North Korea.
The capital of North Korea is Pyongyang . Other matches are correct:Indonesia — Jakarta Maldives — Male Zimbabwe — Harare So, the incorrect match is North Korea - Seoul — option (C) .
89) Which is the biggest satellite of our solar system?
(A) Fobos
(B) Ganymede
(C) Callisto
(D) Europa
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) Which of the following river flows between the vindhya and Satapura ranges?
(A) Narmada
(B) Tapti
(C) Gandaki
(D) Godavari
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Geography Department : 1 | Page : 9
Jump to Go
Tags: Geography mcqs, important mcqs of Geography, Geography important Geography mcqs, mcqs on Geography, important mcqs on Geography, mcqs of Geography