Math MCQ Questions with answers

Here Important Math MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Math mcqs in hindi here.

Learn Math MCQs [Page 7 of Department 37]

B

Bhagwan Das • 4.44K Points
Extraordinary Math

61) A man sold an article at a loss of 20%. If he could sell it for 200 more , he would make a profit of 5%. The cost price of the article is ?

  • (A) 700
  • (B) 800
  • (C) 850
  • (D) 900
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vikash Gupta • 33.56K Points
Instructor I Math

62) An article was sold at 16% gain. Had it been sold for 200 more, the gain would have been 20%. Then the cost price of the article is ?

  • (A) 5000
  • (B) 4800
  • (C) 4500
  • (D) 5200
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

S

Sandhya Thakur • 4.08K Points
Extraordinary Math

63) Mohan sold his watch at 10% loss. If he had sold it for 45 more, he would have made 5% profit. The selling price (in ) of the watch was ?

  • (A) 300
  • (B) 900
  • (C) 110
  • (D) 270
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vinay • 28.75K Points
Instructor II Math

64) A shopkeeper sold an article at a loss of 20%. But if he could sell it at Rs. 200 more, he could earn a profit of 5%. The cost price of the article is ?

  • (A) Rs. 800
  • (B) Rs. 1,000
  • (C) Rs. 1,200
  • (D) Rs. 600
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Bhagwan Das • 4.44K Points
Extraordinary Math

65) A shopkeeper purchases two items for Rs. 520. One of them is sold gaining 16% and the other at a loss of 10%, thus making no profit or loss. What is the selling price of the item sold at loss ?

  • (A) Rs. 288
  • (B) Rs. 232
  • (C) Rs. 320
  • (D) Rs. 200
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

S

Shiva Ram • 30.44K Points
Instructor I Math

66) A man bought two goats for 1008. He sold one at a loss of 20% and other at a profit of 44%. If each goat was sold for the same price, the cost price of the goat which was sold at loss, was ?

  • (A) 648
  • (B) 360
  • (C) 568
  • (D) 440
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ravi Shankar • 4.19K Points
Extraordinary Math

67) A cloth merchant sold half of his cloth at 20% profit, half of the remaining cloth at 20% loss and the rest was sold at his cost price. In the total transaction, his gain or loss will be ?

  • (A) 5% profit
  • (B) Neither loss nor gain
  • (C) 5% loss
  • (D) 10% profit
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pooja • 4.41K Points
Extraordinary Math

68) A man buys a field of agricultural land for 3,60,000. He sells one third at a loss of 20% and two fifths at a gain of 25%. At what price must he sell the remaining field so as to make an overall profit of 10 % ?

  • (A) 1,00,000
  • (B) 1,15,000
  • (C) 1,20,000
  • (D) 1,25,000
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Bhagwan Das • 4.44K Points
Extraordinary Math

69) A person bought two articles A and B for 5,000. He sold A at 20% profit and B at 10% loss. He thus gained 2% on his outlay. The cost price of A was ?

  • (A) 3,000
  • (B) 2,500
  • (C) 2,000
  • (D) 3,500
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ritu Singhal • 4.36K Points
Extraordinary Math

70) A shopkeeper allows 23% commission on his advertised price and still makes a profit of 10%. If he gains 56 on one item, his advertised price of the item, (in ) is ?

  • (A) 820
  • (B) 780
  • (C) 790
  • (D) 800
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Math Department : 37 | Page : 7

Jump to

Tags: Math mcqs, important mcqs of Math, Math important Math mcqs, mcqs on Math, important mcqs on Math, mcqs of Math

Attempt 350+ Quizzes on Math

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image