Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 10
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 10
of Department 50]
91) Pick up the one does not belongs to that group.
(A) Orange, Apple, Guava
(B) Brinjal, Pomegranate, Wheat
(C) Rice, Pulses, Cotton
(D) Cumin Corriander, Millet
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
Option (a) having correct group because all are juicy fruits.
92) Pick up the one does not belongs to that group.
(A) Ostrich, Hen, Swan
(B) Duck, Lion, Horse
(C) Zebra, Cabbage, Rose
(D) India, world, mobile
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
Only option (a) is correct because all are birds in that group.
93) Pick up the one does not belongs to that group.
(A) Keyboard, Mouse, Category
(B) Leveret, cub, Elephant
(C) Yen, Pound, Currency
(D) Hertz, Caloria, Watt
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
Only option (d) is correct because all are the units, which are related to Science.
94) Find the odd word.
(A) Walking
(B) Running
(C) Moving
(D) Reading
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
95) Find the odd word.
(A) Knife
(B) Scissors
(C) Axe
(D) Hammer
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
All except 'Hammer' are used for cutting.
96) Which of the following words is the odd one?
(A) AC
(B) Calculator
(C) Cooler
(D) Computer
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
97) Find the odd word.
(A) Peso
(B) Drachma
(C) Shora
(D) Baht
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
98) Find the odd word.
(A) Complicated
(B) Tricky
(C) Complex
(D) Confusing
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
99) Find the odd word
(A) Cello
(B) Guitar
(C) Flute
(D) Violin
Correct Answer - Option
(C)
Explanation:
All are music intruments except flute. All have string to play the music but flute does not have.
100) Find the odd word:
(A) Mile
(B) Centimetre
(C) Litre
(D) Yard
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 50 | Page : 10
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning