Home
Categories
Biology MCQs
Page 10
Biology MCQ Questions with answers
Here Important Biology MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Biology mcqs in hindi here.
Learn Biology MCQs [Page 10
of Department 21]
91) What is the life span of red blood cells of the following?
(A) 180 days
(B) 190 days
(C) 120 days
(D) 150 days
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
92) Digestion of starch in the mouth into sugar is done by?
(A) pepsin
(B) lipase
(C) amylase
(D) tylin
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
93) Where are red blood cells manufactured in the human body?
(A) in the liver
(B) bone marrow
(C) heart
(D) spleen
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
94) Where does digestion begin in humans?
(A) mouth
(B) digestive
(C) rectum
(D) Stomach
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
95) RBC is produced by which of the following?
(A) bone marrow
(B) heart
(C) liver
(D) hormones
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
96) Which part of the digestion takes place in humans?
(A) small intestine
(B) gastric
(C) pancreas
(D) Large Intestine
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
97) RBC in human body at high altitude
(A) number of will increase
(B) numbers will decrease
(C) will increase in size
(D) size down
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
98) Physical basis of life is
(A) Cytoplasm
(B) Neucleoplasm
(C) Protoplasm
(D) Haloplasm
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
99) Study of growing plant without soil in water containing nutrient is
(A) Hydrotonics
(B) Hydrophonics
(C) Hypotonics
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
100) Scientist who is known as father of Botany
(A) Aristotle
(B) Darwin
(C) Theophrastus
(D) Linneus
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Biology Department : 21 | Page : 10
Jump to Go
Tags: Biology mcqs, important mcqs of Biology, Biology important Biology mcqs, mcqs on Biology, important mcqs on Biology, mcqs of Biology