Home
Categories
Biology MCQs
Page 8
Biology MCQ Questions with answers
Here Important Biology MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Biology mcqs in hindi here.
Learn Biology MCQs [Page 8
of Department 21]
71) Hemoglobin contains?
(A) Manganese
(B) Zinc
(C) Copper
(D) Iron
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) Where does the digestion of proteins start?
(A) grass tube
(B) abdomen
(C) small intestine
(D) oral cavity
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) What is the function of hemoglobin in the body?
(A) Prevention of Anemia
(B) Iron Application
(C) Transport of oxygen
(D) Destruction of bacteria
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) Where is the maximum absorption of food by blood in the human body?
(A) small intestine
(B) large Intestine
(C) liver
(D) gastric
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) Hemoglobin is an important component of
(A) particles
(B) protoplasm
(C) RBC
(D) WBC
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) Acid X is produced in human stomach which helps in digestion of food. What is X?
(A) Hydrochloric Acid
(B) Citric Acid
(C) Acetic Acid
(D) Methanoic acid
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) Which blood vessels carry clean blood from the lungs to the heart?
(A) cardiac vein
(B) pleural vein
(C) pulmonary artery
(D) cardiac artery
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) Saliva helps in digestion of
(A) fiber
(B) fat
(C) Protein
(D) starch
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) Oxygen is carried by blood by which of the following?
(A) Lymphocytes
(B) Leukorrhea
(C) Iron cells
(D) Imbo
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) Which of the following is a special requirement for the digestion of food in the stomach?
(A) enzyme
(B) minerals
(C) air
(D) water
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Biology Department : 21 | Page : 8
Jump to Go
Tags: Biology mcqs, important mcqs of Biology, Biology important Biology mcqs, mcqs on Biology, important mcqs on Biology, mcqs of Biology