Home
Categories
Biology MCQs
Page 5
Biology MCQ Questions with answers
Here Important Biology MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Biology mcqs in hindi here.
Learn Biology MCQs [Page 5
of Department 21]
41) In which blood group antibodies are not found?
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
42) In which bone is the tibia found?
(A) arm
(B) mouth
(C) skull
(D) leg
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) Rh Factor Detected
(A) Landsteiner
(B) Landsteiner and Wiener
(C) Leuvenhoek
(D) wiener
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) Which part of the human body has the longest bone?
(A) Rib Cage
(B) arm
(C) spinal cord
(D) thigh
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
45) What is the discoverer of blood group?
(A) wiener
(B) Leuvenhoek
(C) Landsteiner
(D) livine
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
46) The elements found in teeth and bones are?
(A) Calcium and Phosphorus
(B) Phosphorus and Sulfur
(C) Potassium and Calcium
(D) Calcium and Magnesium
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) Who initiates the reaction when a foreign substance enters the human blood system?
(A) particles
(B) protoplasm
(C) RBC
(D) WBC
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
48) Why do human bones become weak in old age?
(A) Calcium deficiency
(B) Cobalt deficiency
(C) Iodine deficiency
(D) from iron deficiency
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
49) Which type of white blood transfusion is more in human blood?
(A) lymphocytes
(B) neutrophils
(C) eosinophils
(D) basophiles
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) Which salt is present in maximum quantity in bone?
(A) Ferric Nitrate
(B) Magnesium Carbonate
(C) Calcium Phosphate
(D) Sodium Chloride
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Biology Department : 21 | Page : 5
Jump to Go
Tags: Biology mcqs, important mcqs of Biology, Biology important Biology mcqs, mcqs on Biology, important mcqs on Biology, mcqs of Biology