35500+ Important MCQs for BANK CLERK

35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.


Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 5 of Department 120]

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Computer

41) Which type of display is the latest to be used for portable computer?

  • (A) LED display
  • (B) LCD display
  • (C) Plasma display
  • (D) Electroluminescent display
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

LED (Light Emitting Diode) displays are the most recent and advanced type commonly used in portable computers (like laptops).

  • They offer better brightness, energy efficiency, and thinner designs compared to older technologies.

Other options:

  • LCD: Older than LED, though LED displays are technically a type of LCD with LED backlighting.
  • Plasma: Used in TVs, not common in portable devices due to size and power use.
  • Electroluminescent: Rare and outdated in mainstream computing.

So, the latest for portable computers is: LED display.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Computer

42) Which of the following is not true of future computers?

  • (A) increased use of CAD/CAM techniques
  • (B) faster turnaround time
  • (C) developments in artificial intelligence systems
  • (D) All of above are true
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Computer

43) Whenever a peripheral is being controlled by the CPU, it is said to be online. If additionally, the computer files are updated as soon as any change takes place, the system is called

  • (A) quick processing system
  • (B) batch processing system
  • (C) real time system
  • (D) remote processing system
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Computer

44) The following is true about 2-out of-5 code

  • (A) it is weighted code
  • (B) it is unweighted code
  • (C) it has odd parity
  • (D) All of the above
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Computer

45) The Josephson tunneling device illustrates principles associated with the advanced storage technique

  • (A) cryogenics
  • (B) CCD
  • (C) EBAM
  • (D) holographing
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Computer

46) Communication between computers using standard telephone service

  • (A) Requires a change to an anolog signal
  • (B) Is most efficient
  • (C) Produces little noise and few disturbances
  • (D) All of the above
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Computer

48) When an input electrical signal A=10100 is applied to a NOT gate, its output signal is

  • (A) 1011
  • (B) 10001
  • (C) 10101
  • (D) 101
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Computer

49) The first practical commercial typewriter was invented in 1867 in the United States by

  • (A) Christopher Latham Sholes
  • (B) Carlos Glidden
  • (C) Samuel Soule
  • (D) All of the above
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III Computer

50) What is meant by quad-density (QD) diskette?

  • (A) It is double-sided disk
  • (B) It is double density disk
  • (C) It has double the number of tracks per inch
  • (D) All of the above
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 120 | Page : 5

Jump to

TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions, BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK