35500+ Important MCQs for BANK CLERK

35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.


Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 10 of Department 120]

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

92) Arrange these words in alphabetical order and tick the one that comes last
1. Abandon 2. Actuate 3. Accumulate 4. Acquit 5. Achieve

  • (A) Actuate
  • (B) Accumulate
  • (C) Acquit
  • (D) Achieve
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

94) A bag contains 6 white and 4 black balls .2 balls are drawn at random. Find the probability that they are of same colour

  • (A) 1/2
  • (B) 7/15
  • (C) 8/15
  • (D) 1/9
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

95) A shopkeeper cheats to the extent of 10% while buying and selling, by using false weights. His total gain is

  • (A) 20%
  • (B) 21%
  • (C) 22%
  • (D) 23%
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

97) The idea of including the Emergency provisions in the Constitution of India has been borrowed from the

  • (A) Constitution of Canada
  • (B) Weimar Constitution of Germany
  • (C) Constitution of Ireland
  • (D) Constitution of USA
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

98) The 84th Amendment Act has frozen the total number of existing seats in the Lok Sabha on the basis of 1971 Census. They shall remain unaltered till the first Census to be taken after the year:

  • (A) 2010
  • (B) 2015
  • (C) 2021
  • (D) 2026
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

99) Who presided over the first meeting of the Indian Constituent Assembly

  • (A) Dr.Rajendra Prasad
  • (B) Sachchidananda Sinha
  • (C) B.R. Ambedkar
  • (D) H.V.Kamath
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

100) The most essential feature of the Parliamentary form of Government is the _________

  • (A) sovereignty of the Parliament
  • (B) written constitution
  • (C) accountability of the executive to the legislature
  • (D) independent judiciary
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 120 | Page : 10

Jump to

TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions, BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK