35500+ Important MCQs for BANK CLERK

35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.


Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 7 of Department 120]

R

Ravinder Singh • 2.62K Points
Extraordinary History

64) The territory of Porus who offered strong resistance to Alexander was situated between the rivers of

  • (A) Sutlej and Beas
  • (B) Jhelum and Chenab
  • (C) Ravi and Chenab
  • (D) Ganga and Yamuna
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ravinder Singh • 2.62K Points
Extraordinary History

65) Under Akbar, the Mir Bakshi was required to look after

  • (A) military affairs
  • (B) the state treasury
  • (C) the royal household
  • (D) the land revenue system
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

66) Statements : No man is a donkey. Rahul is a man.

Conclusions :
I. Rahul is not a donkey.
II. All men are not Rahul.

  • (A) Only conclusion I follows
  • (B) Only conclusion II follows
  • (C) Either I or II follows
  • (D) Neither I nor II follows
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

67) Statements : Some books are pens. No pen is pencil.

Conclusions :
I. Some books are pencils.
II. No book is pencil.

  • (A) Only conclusion I follows
  • (B) Only conclusion II follows
  • (C) Either I or II follows
  • (D) Neither I nor II follows
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

68) Statements : All men are married. Some men are educated.

Conclusions :
I. Some married are educated.
II. Some educated are married.

  • (A) Only conclusion I follows
  • (B) Only conclusion II follows
  • (C) Neither I nor II follows
  • (D) Both I and II follow
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

69) Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5?

  • (A) 1/2
  • (B) 3/5
  • (C) 9/20
  • (D) 8/15
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Here, S = {1, 2, 3, 4, ...., 19, 20}.

Let E = event of getting a multiple of 3 or 5 = {3, 6 , 9, 12, 15, 18, 5, 10, 20}.

P(E) = n(E)/n(S) = 9/20.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

70) A student multiplied a number by 3/5 instead of 5/3, What is the percentage error in the calculation ?

  • (A) 54 %
  • (B) 64 %
  • (C) 74 %
  • (D) 84 %
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Let the number be x.

Then, ideally he should have multiplied by x by 5/3. Hence Correct result was x * (5/3)= 5x/3.

By mistake he multiplied x by 3/5 . Hence the result with error = 3x/5

Then, error = (5x/3 - 3x/5) = 16x/15

Error % = (error/True vaue) * 100 = [(16/15) * x/(5/3) * x] * 100 = 64 %

You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 120 | Page : 7

Jump to

TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions, BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK