35500+ Important MCQs for BANK CLERK

35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.


Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 11 of Department 120]

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

101) Who is authorised to transfer the judges of one High Court to another High Court?

  • (A) The President
  • (B) The Chief Justice of India
  • (C) A Collegium of Judges of the Supreme Court
  • (D) The Law Minister
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Math

102) The ratio of cost price and marked price of an article is 2:3 and ratio of percentage profit and percentage discount is 3:2 . what is the discount percentage?

  • (A) 16.66%
  • (B) 20%
  • (C) 25%
  • (D) 33.33%
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

104) The first attempt to introduce a representative and popular element in the governance of India was made through

  • (A) Indian Council Act, 1861
  • (B) Indian Council Act, 1892
  • (C) Indian Council Act, 1909
  • (D) Government of India Act, 1935
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

105) Who was the president of the Constituent Assembly of Independent India

  • (A) Dr Bhim Rao Ambedkar
  • (B) Dr Rajendra Prasad
  • (C) C.Rajagopalachari
  • (D) K.M.Munshi
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

107) ho is known as the grand old lady of Indian nationalism?

  • (A) Dr. Annie Besant
  • (B) Dr. Sarojini Naidu
  • (C) Dr. Muthulakshmi Reddy
  • (D) Kasturbha Gandhi
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

108) Part IV of Constitution of India deals with

  • (A) Fundamental Rights
  • (B) Citizenship
  • (C) Directive Principles of state Policy
  • (D) Union Executive
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

109) Which commission made the recommendations which formed the basis for the Punjab Reorganisation Act which created the states Punjab and Haryana

  • (A) Dhar Commission
  • (B) Dass Commission
  • (C) Shah Commission
  • (D) Mahajan Commission
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

P

Pritvik • 5.07K Points
Tutor III Politics

110) Sikkim was made an integral part of India under the

  • (A) 36th Amendment
  • (B) 39th Amendment
  • (C) 40th Amendment
  • (D) 42 Amendment
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 120 | Page : 11

Jump to

TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions, BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK