35500+ Important MCQs for BANK CLERK

35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.


Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 8 of Department 120]

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

72) A is B's sister. C is B's mother. D is C's father. E is D's mother. Then, how is A related to D?

  • (A) Grandfather
  • (B) Grandmother
  • (C) Daughter
  • (D) Granddaughter
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

A is the sister of B and B is the daughter of C.

So, A is the daughter of C. Also, D is the father of C.

So, A is the granddaughter of D.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

74) A clock is set right at 8 a.m. The clock gains 10 minutes in 24 hours will be the true time when the clock indicates 1 p.m. on the following day?

  • (A) 48 min. past 12.
  • (B) 46 min. past 12.
  • (C) 45 min. past 12.
  • (D) 47 min. past 12.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

76) 8 litres are drawn from a cask full of wine and is then filled with water. This operation is performed three more times. The ratio of the quantity of wine now left in cask to that of the water is 16 : 65. How much wine the cask hold originally?

  • (A) 18 litres
  • (B) 24 litres
  • (C) 32 litres
  • (D) 42 litres
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

77) A, B and C can do a piece of work in 24 days, 30 days and 40 days respectively. They began the work together but C left 4 days before the completion of the work. In how many days was the work completed?

  • (A) 11 days
  • (B) 12 days
  • (C) 13 days
  • (D) 14 days
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

One day's work of A, B and C = (1/24 + 1/30 + 1/40) = 1/10.

C leaves 4 days before completion of the work, which means only A and B work during the last 4 days.

Work done by A and B together in the last 4 days = 4 (1/24 + 1/30) = 3/10.

Remaining Work = 7/10, which was done by A,B and C in the initial number of days.

Number of days required for this initial work = 7 days.

Thus, the total numbers of days required = 4 + 7 = 11 days.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

78) Find the missing number in the following series?
3, 5, 5, 19, 7, 41, 9, ?

  • (A) 71
  • (B) 61
  • (C) 79
  • (D) 69
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Fiest series : 3, 5, 7, 9
Second series : 5, 19, 41, ?
Difference of Second series are 14, 22, 30 etc
Next term is 41+30 i.e equal to 71

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

79) Insert the missing number.
2, 6, 12, 20, 30, 42, 56, (....)

  • (A) 61
  • (B) 64
  • (C) 72
  • (D) 70
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

The pattern is 1 x 2, 2 x 3, 3 x 4, 4 x 5, 5 x 6, 6 x 7, 7 x 8.
So, the next number is 8 x 9 = 72.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

80) A father said his son , " I was as old as you are at present at the time of your birth. " If the father age is 38 now, the son age 5 years back was

  • (A) 14
  • (B) 19
  • (C) 33
  • (D) 38
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 120 | Page : 8

Jump to

TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions, BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK