Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 11
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 11 of Department 158]
101) Select the word which has same relation:
Moth : Insect :: Mouse : ?
(A) Cat
(B) Mole
(C) Rodent
(D) Rat
Correct Answer - Option
(C)
Explanation :
Second denotes the class to which the first belongs.
102) Select the word which has same relation:
India : New Delhi :: Pakistan : ?
(A) Rawalpindi
(B) Peshawar
(C) Lahore
(D) Islamabad
Correct Answer - Option
(D)
Explanation :
New Delhi is the capital of India. Similarly Islamabad is the capital of Pakistan.
103) Select the word which has same relation:
Radio : Listener :: Film : ?
(A) Producer
(B) Actor
(C) Viewer
(D) Director
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
104) Select the word which has same relation:
Boat : Ore :: Bicycle : ?
(A) Pedal
(B) Seat
(C) Road
(D) Wheel
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
105) Select the word which has same relation:
Square : Diamond :: Circle : ?
(A) Smooth
(B) Round
(C) Oval
(D) Ball
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
106) Select the word which has same relation:
Bird : Fly :: Snake : ?
(A) Hole
(B) Crawl
(C) Clatter
(D) Stroll
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
Second is the movement of the first.
107) Select the word which has same relation:
Man : Machine :: Master : ?
(A) Worker
(B) Manager
(C) House
(D) Slave
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
108) Find the odd number / letters / word from the given alternative
(A) SSTO
(B) OOTU
(C) TTOU
(D) USTO
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
109) Find the odd number / letters / word from the given alternative
(A) GJOV
(B) BFJQ
(C) ILQX
(D) RUZG
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
110) Find the odd number / letters / word from the given alternative
(A) DJFB
(B) IOKG
(C) OUQM
(D) RXTO
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 158 | Page : 11
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO