39000+ Important MCQs for BANK PO

39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.


Learn BANK PO MCQs with answers [Page 1 of Department 158]

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III Geography

1) The areas where monthly rainfall during october to December ranges 10cm to 30cm fall in

  • (A) East West of Tamil Nadu and Andhra Pradesh
  • (B) Kerala and Karnataka
  • (C) Jammu and Kashmir
  • (D) Himachal Pradesh
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III Geography

2) Which of the following groups of rivers in india are likely to show the least erosional activity?

  • (A) Himalayan rivers
  • (B) Those rising in the Great Plain of India
  • (C) The thin streams flowing into the Arabian Sea
  • (D) The east-ward flowing peninsular rivers
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III Geography

3) Where is the National Institute of Jute and Allied Fibre Technology located?

  • (A) Telangana
  • (B) Andhra Pradesh
  • (C) West Bengal
  • (D) Haryana
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III Geography

6) Driest areas of India which lie Rajastan have an average annual rainfall of

  • (A) 10 cm
  • (B) 1 cm
  • (C) Between 1 cm to 10 cm
  • (D) Less than 1cm
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Babita • 8.10K Points
Tutor III Geography

7) Indian Water falls "Kunchikal falls" is in which state?

  • (A) Odisha
  • (B) Maharastra
  • (C) Rajasthan
  • (D) Karnataka
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Kunchikal falls of India is of height 1493 ft is in Karnataka state of the river Varahi.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

8) A resolution declaring Purna Swaraj (complete independence) as Indian's political goal was passed in the ..........Congress of 1929

  • (A) Simla
  • (B) Lahore
  • (C) Madras
  • (D) Calcutta
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

9) The first Buddhist Council was held in which of the following cities

  • (A) Nalanda
  • (B) Gaya
  • (C) Rajgriha
  • (D) Bodh Gaya
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

10) The Simon commission visited India in the year?

  • (A) 1933
  • (B) 1939
  • (C) 1921
  • (D) 1927
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

The British government appointed a commission under the chairmanship of Sir John Simon to report on India's constitutional progress for introducing constitutional reforms as had been promised in 1927.

You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 158 | Page : 1

Jump to

TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions, BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO