39000+ Important MCQs for BANK PO

39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.


Learn BANK PO MCQs with answers [Page 2 of Department 158]

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

11) Two greatest Buddhist universities of Nalanda and Vikramshila were patronised by the

  • (A) Palas
  • (B) Paramaras
  • (C) Chandelas
  • (D) All the above
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

12) Commissioners for the Affairs of India were known as

  • (A) Court of directors
  • (B) Board of Directors
  • (C) Board of Control
  • (D) Board of Merchants
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

13) Which one of the following statements is not correct?

  • (A) Al-Biruni identifies the Sufidoctrine of divine love as selfannihilation with parallel passages from Bhagavad Gita.
  • (B) According to Al-Biruni, Sufitheories of Soul were similar to those in Patanjali’s Yoga Sutra.
  • (C) The Hatha Yogic treatise Amrita Kunda had lasting impact on Sufism.
  • (D) Hujwiri’s conversation with the Yogis shows that he was impressed with their theory of the division of the human body.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

14) The Pitt's India Act empowered the Governor - General with

  • (A) Power of vote
  • (B) A casting vote
  • (C) The power to dismiss the council
  • (D) The power to add more members to the council
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

16) The cult of krishna is primarly exhibited through the

  • (A) Ancient art
  • (B) Rajasthani school of art
  • (C) Mughal school of art
  • (D) Bengal school of art
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

17) Indo-persian style of architecture atained its supreme beauty in the reign of

  • (A) Babur
  • (B) Akbar
  • (C) Jehangir
  • (D) Shah Jehan
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

18) Which of the following freedom fighters was NOT involved in the Kakori Train Robbery?

  • (A) Bhagat Singh
  • (B) Ashfaqullah Khan
  • (C) Chandrashekhar Azad
  • (D) Ram Prasad Bismil
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

19) Who was the first European to designae Aryanas a race

  • (A) William Jones
  • (B) H.H.Wilson
  • (C) Max Muller
  • (D) General cunningham
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III History

20) After the 1935 elections, the only two provinces out of eleven which had non-Congress ministers were

  • (A) Bengal and Punjab
  • (B) Assam and Kerala
  • (C) Bengal and Assam
  • (D) Punjab and Kerala
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 158 | Page : 2

Jump to

TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions, BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO