Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 7
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 7 of Department 158]
61) RBCs do not perform aerobic respiration as these do not contain
(A) Endoplasmic Reticulum
(B) Nucleus
(C) Lysosomes
(D) Mitochondria
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) Prawn heart carries
(A) mixed blood
(B) no blood
(C) oxygenated blood
(D) deoxygenated blood
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) Afla toxins are produced by
(A) Fungi
(B) Algae
(C) Bacteria
(D) Viruses
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) Mendel's work was rediscovered in 1901 by
(A) Correns, Tschermark and de Vries
(B) Darwin
(C) Bateson and Punnett
(D) T. H. Morgan
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) Which among the given metals is present in chlorophyll
(A) Calcium
(B) Magnesium
(C) Beryllium
(D) Barium
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) What does the term 'Ebola' stand for
(A) A city in Syria destroyed by ISIS
(B) A viral disease outbreak in West Africa
(C) A viral disease outbreak in Bangladesh
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) Which of the following is used as an Air pollution indicator
(A) Bacteria
(B) Lichens
(C) Fungi
(D) Algae
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) Long bones function in
(A) support, erythrocyte and leukocyte synthesis
(B) support and erythrocyte synthesis
(C) support
(D) erythrocyte formation
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) The sky seems blue as of
(A) Atmospheric water vapour
(B) Scattering of light
(C) Emision of blue wavelength by the sun
(D) Reflection on sea water
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) Acquired Immune-Deficiency Syndrome (AIDS) is caused by
(A) fungus
(B) bacterium
(C) virus
(D) protozoa
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 158 | Page : 7
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO