Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 8
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 8 of Department 158]
71) The smallest size of a cell that can be seen with naked eye is:
(A) 1000 micron
(B) 10 micron
(C) 1 micron
(D) 100 micron
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) Male mosquitoes
(A) Feed on plant juices
(B) Spread encephalitis
(C) Spread malaria
(D) Suck blood
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) Which organelle in the cell, other than nucleus, contains DNA?
(A) Mitochondrion
(B) Centriole
(C) Golgi apparatus
(D) Lysosome
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) The green colour of leaves is because of the presence of
(A) Chlorophyll
(B) iron
(C) Haemoglobin
(D) metallic ions
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) Max. photosynthetic activity occurs in:
(A) green & yellow region of light
(B) violet & orange region of light
(C) blue & orange region of light
(D) blue & red region of light
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) 'White Revolution' is associated to
(A) Flood control
(B) Fish production
(C) Milk production
(D) Wheat production
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) Ascent of sap in plants takes place through
(A) Xylem
(B) Cambium
(C) Pith
(D) Phloem
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) Cadmium pollution is related with:
(A) Minamata disease
(B) Black foot disease
(C) Dyslexia
(D) Itai-itai
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) Development of an egg without fertilization is called
(A) Metamorphosis
(B) Gametogenesis
(C) Oogenesis
(D) Parthenogenesis
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) In human body, cartilage is found in
(A) nose
(B) tognue
(C) chin
(D) nail
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 158 | Page : 8
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO