22500+ Important MCQs for NDA

22500+ MCQs for NDA are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning NDA MCQ Questions.


Learn NDA MCQs with answers [Page 8 of Department 58]

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

71) Change the speech:
Sachin said, "My grandfather recites the Geeta every morning."

  • (A) Sachin told that his grandfather has cited the Geeta every morning.
  • (B) Sachin told that his grandfather recited the Geeta every morning.
  • (C) Sachin said that his grandfather recites the Geeta every morning.
  • (D) Sachin said that his grandfather recited the Geeta every morning.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

72) Change the speech:
The teacher said, "Rajiv, come to my desk with your exercise book now."

  • (A) The teacher ordered Rajiv to come to her desk with his exercise book now
  • (B) The teacher ordered Rajiv to come to her desk with his exercise book then.
  • (C) The teacher ordered Rajiv to go to her desk with his exercise book now.
  • (D) The teacher said to Rajiv come to her desk with his exercise book then.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

73) Change the speech:
"What's that noise? It sounds like an aeroplane," said Ravi.

  • (A) Ravi asked what the noise was, adding that it sounded like an aeroplane.
  • (B) Ravi demanded to know what the noise was, saying that it sounded like an aeroplane.
  • (C) Ravi asked what the noise could have been saying that it sounded like an aeroplane.
  • (D) Ravi wondered about the noise thinking that it sounded like an aeroplane.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

74) Change the speech:
"Tomorrow gives me no time !"said Amanda.

  • (A) Amanda exclaimed that tomorrow gives her no time.
  • (B) Amanda said that tomorrow gave her no time at all.
  • (C) Amanda exclaimed that tomorrow had given her no time.
  • (D) Amanda exclaimed that the following day gave her no time.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

75) Change the speech:
Naren said, "Why are you still waiting here, Binod?"

  • (A) Naren asked Binod why he was still waiting there.
  • (B) Naren asked Binod that why he was still waiting there.
  • (C) Naren asked Binod why he is still waiting there.
  • (D) Naren asked Binod that why you were still waiting there.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

76) Change the speech:
I said to the worker, "How do you like your job ?"

  • (A) I told the worker how he liked his job.
  • (B) I asked the worker how you like your job.
  • (C) I asked the worker how he liked his job.
  • (D) I asked the worker how you liked his job.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

77) Change the speech:
Suma said to him, "Am I to wait for you forever?"

  • (A) Suma asked him if she were to wait for him forever.
  • (B) Suma said to him if she can wait for him forever.
  • (C) Suma asked him if she was to wait for him forever.
  • (D) Suma asked him if she had to wait for him forever.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

78) Change the speech:
Mr. Gupta said to his son, "Do not take up any responsibility unless you are confident you can do it."

  • (A) Mr. Gupta advised his son not to take up any responsibility unless he is confident of doing it.
  • (B) Mr. Gupta advised his son against taking up responsibility without completing it.
  • (C) Mr. Gupta advised his son to take up the responsibility of completing the task.
  • (D) Mr. Gupta advised his son not to take up any responsibility unless he was confident that he could do it.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

79) Change the speech:
He told me that I was very happy.

  • (A) He said to me, "How happy you are !"
  • (B) He said to me, "How you are happy !"
  • (C) He said to me, "I am very happy!"
  • (D) He said to me, "How I am happy!"
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of NDA Department : 58 | Page : 8

Jump to

TAGs: NDA mcqs, important NDA mcqs, important NDA questions, NDA questions, mcq for NDA, important mcq for NDA, mcqs for NDA, mcq questions for NDA, mcq question for NDA, prepare online for NDA