22500+ Important MCQs for NDA

22500+ MCQs for NDA are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning NDA MCQ Questions.


Learn NDA MCQs with answers [Page 3 of Department 58]

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary English

22) Fill in the blank with suitable word.
Why do you travel by . . . . . bus?

  • (A) a
  • (B) an
  • (C) the
  • (D) none of the above
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary English

23) Fill in the blank with suitable word.
The Olympic Games . . . . . every four years.

  • (A) are holding
  • (B) are held
  • (C) are helded
  • (D) hold
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary English

24) Fill in the blank with suitable word.
. . . . . . you go really? You only arrived an hour ago!

  • (A) Should
  • (B) Must
  • (C) Can
  • (D) How
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary English

25) The bride was dressed . . . . . white . . . . . . head . . . . . . foot.

  • (A) with , from , to
  • (B) in , from , to
  • (C) with , to , from
  • (D) in , on , below
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary English

26) Fill in the blank with suitable word.
You are . . . . . . a nice person . . . . . . everybody likes to be your friend.

  • (A) such , as
  • (B) such , that
  • (C) same , as
  • (D) so , that
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary Politics

27) Which one of the following right of Indian Constitution guarantees all the fundamental rights to every resident of country ?

  • (A) Right against exploitation
  • (B) Right to freedom
  • (C) Right to equality
  • (D) Right to constitutional remedies
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary Politics

28) Which one of the following is true with respect to Fundamental Rights of Indian Constitution ?

  • (A) Sovereignty of the people
  • (B) Equality of opportunity for all resident
  • (C) Limited government
  • (D) Democracy
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary Politics

29) Dr. B. R. Ambedkar termed Article 32 of the Indian Constitution as the "Heart and Soul of the Indian Constitution". Which one of the following fundamental right it contains ?

  • (A) Right to freedom
  • (B) Right to constitutional remedies
  • (C) Right to elementary education
  • (D) Right to freedom of religion
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yashika • 3.75K Points
Extraordinary Politics

30) Prohibition of discrimination on grounds of religion, race, caste, sex or place of birth is a fundamental right classifiable under

  • (A) Right to freedom of religion
  • (B) Right to equality
  • (C) Right against expolitation
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of NDA Department : 58 | Page : 3

Jump to

TAGs: NDA mcqs, important NDA mcqs, important NDA questions, NDA questions, mcq for NDA, important mcq for NDA, mcqs for NDA, mcq questions for NDA, mcq question for NDA, prepare online for NDA