Home
Categories
Geography MCQs
Page 8
Geography MCQ Questions with answers
Here Important Geography MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Geography mcqs in hindi here.
Learn Geography MCQs [Page 8
of Department 4]
71) Which one of the following cities will never get the vertical rays of the sun?
(A) Srinagar
(B) Mumbai
(C) Kolkata
(D) Thiruvananthapuram
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) Madhya Pradesh shares its border with how many States?
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) In India, how many States share the coastline?
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) Between which one of the following pairs of islands is Duncan Passage located?
(A) South Andaman and Little Andaman
(B) Little Andaman and Car Nicobar Island
(C) Car Nicobar Island and Little Nicobar Island
(D) Little Nicobar Island and Great Nicobar Island
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
Right answer is option A
75) Among the following States of India, which one has the oldest rock formations in the country?
(A) Assam
(B) Bihar
(C) Karnataka
(D) Uttar Pradesh
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) Among the following States, which one has the largest forest area?
(A) Karnataka
(B) Gujarat
(C) Orissa
(D) Tamil Nadu
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) Port Blair - the capital of Andaman and Nicobar Islands, is located in which one of the
following islands?
(A) North Andaman
(B) Little Andaman
(C) Middle Andaman
(D) South Andaman
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) The hill station of Coonoor is located in which one of the following states?
(A) Karnataka
(B) Andhra Pradesh
(C) Kerala
(D) Tamil Nadu
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) 28.38 N. and 77.12 E are the respective latitude and longitude of which one of the following places?
(A) Jaipur
(B) Delhi
(C) Lucknow
(D) Allahabad
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) Which one of the following Indian states does not have a common international border with Bangladesh?
(A) Manipur
(B) West Bengal
(C) Tripura
(D) Assam
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Geography Department : 4 | Page : 8
Jump to Go
Tags: Geography mcqs, important mcqs of Geography, Geography important Geography mcqs, mcqs on Geography, important mcqs on Geography, mcqs of Geography