Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 1
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 1
of Department 21]
1) Complete the series:
abb __ baa __ a __ bab __ aba
(A) ccac
(B) aabb
(C) abab
(D) abba
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) Complete the series:
__ baa __ aab __ a __ a
(A) aaba
(B) abab
(C) baab
(D) aabb
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) Complete the series:
c __ bbb __ __ abbbb __ abbb _
(A) abccb
(B) abacb
(C) bacbb
(D) aabcb
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
4) Your bathroom tap is leaking and is a constant source of irritating noise. You would
(A) try to put up a cork upon the mouth of the tap
(B) call a plumber to repair the tap.
(C) put a bucket underneath.
(D) sleep with pillows upon your ears.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
5) Your friend has not invited you to his marriage party. You will :
(A) send him your best wishes.
(B) ignore the whole affair.
(C) attend the ceremony.
(D) hold it against him.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
6) You are interviewed for a new job. Which of the following questions is most important to you?
(A) remuneration you will be paid.
(B) scope to develop your ideas and use them to improve the working of the organization.
(C) opportunities for promotion.
(D) all the above are equally important.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
7) You are moving across the road on a scooter when you observe that two boys on a bike snatch a lady’s gold chain and ride away. You would
(A) stand and see what happens next.
(B) inform the police about the matter.
(C) console the woman.
(D) chase the boys to catch hold to them.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
8) While you board a train at the station, you find a suitcase beneath your seat. You would :
(A) finding no one to claim it, take it into your own possession.
(B) try to find out the address of the owner from the papers etc. in the suitcase.
(C) open up the suitcase to look through its contents.
(D) report the matter to the police.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
9) You are playing football in a park. When you kick the ball, it strikes and breaks the window pane of a nearby house. You would
(A) apologies to the house owner and contribute to replace the glass
(B) demand your ball back from the house owner
(C) say that it was no fault of yours
(D) stealthily get your ball back
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
10) You have made some silly mistakes which have been pointed out to you. You will
(A) feel thankful
(B) feel miserable
(C) get angry
(D) laugh it away
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 21 | Page : 1
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning