Home
Categories
Biology MCQs
Page 4
Biology MCQ Questions with answers
Here Important Biology MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Biology mcqs in hindi here.
Learn Biology MCQs [Page 4
of Department 22]
31) The famous book Systema Naturae is written by
(A) Lamark
(B) Darwin
(C) Robert book
(D) Linnaeus
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) The study of principles and procedures of classification is
(A) Nomenclature
(B) Classification
(C) Taxonomy
(D) Indentification
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) None flowering plants are grouped in
(A) Phanerogames
(B) Cryptogames
(C) Bryophytes
(D) Pteridophytes
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) Five kingdom classification was preposed by
(A) George Bentham
(B) Linnacus
(C) Whittaker
(D) Ariostotle
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) The pH of human blood is around
(A) 3
(B) 6
(C) 7.5
(D) 12
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) The accomodation of the eye is produced by
(A) change the size of the pupil
(B) the ciliary muscles
(C) the forward movement of the retina
(D) contraction of iris
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) Antibodies is the name given to
(A) substances formed in the blood that inhibit or destroy harmful bactirial attacks
(B) harmful bacteria
(C) viruses that causes infection
(D) poisonous substances
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) Haemoglobin is
(A) a compound that transmits signals to the brain
(B) the colouring of leaves of plants
(C) a compound present in the heart
(D) the colouring matter of the red corpuscles in blood
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) Riboflavin is a (an)
(A) plant
(B) vitamin
(C) antibiotic
(D) colouring matter
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) The disease Beri-Beri is caused by the deficiency of
(A) hormone
(B) iron
(C) vitamin B
(D) iodine
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Biology Department : 22 | Page : 4
Jump to Go
Tags: Biology mcqs, important mcqs of Biology, Biology important Biology mcqs, mcqs on Biology, important mcqs on Biology, mcqs of Biology