Home
Categories
Biology MCQs
Page 6
Biology MCQ Questions with answers
Here Important Biology MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Biology mcqs in hindi here.
Learn Biology MCQs [Page 6
of Department 22]
51) Who introduced the use of artificial heart for surgery?
(A) Christian Barnard
(B) Michael de Bakey
(C) Walton Lillehel
(D) Denton Cooly
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
52) Find the odd one out.
(A) Monocyte
(B) Lymphocyte
(C) Eosinophil
(D) Erythrocyte
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
53) The 70S type of Ribosome is made up of two sub-units
(A) 40S and 30S
(B) 60S and 40S
(C) 50S and 30S
(D) 16S and 30S
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
54) In vertebrates, the yellow color of urine is due to the presence of
(A) Urea
(B) Uric acid
(C) Urochrome
(D) Bilirubin
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
55) The bulk transport of fluid matter and substances across the cell membrane is called
(A) Phagocytosis
(B) Pinocytosis
(C) Cell eating
(D) Exocytosis
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
56) In Pisum sativum (Garden Pea), which of the following traits is dominant?
(A) Terminal flower
(B) Dwarf stem
(C) Constricted pods
(D) Yellow seeds
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
57) The causative agent of Syphilis is
(A) Treponema pallidum
(B) Trichomonas vaginalis
(C) Bordetella pertussis
(D) Trypanosomas gabiense
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
58) The chronic intake of alcohol damages the
(A) Kidney
(B) Liver
(C) Brain
(D) Heart
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
59) Toddy, an alcoholic beverage is produced by the fermentation of
(A) Rice
(B) Apple juice
(C) Cereals
(D) Coconut milk
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
60) The botanical name of tea
(A) Theobroma cacao
(B) Coffea arabica
(C) Thea sinensis
(D) Sinensis thea
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Biology Department : 22 | Page : 6
Jump to Go
Tags: Biology mcqs, important mcqs of Biology, Biology important Biology mcqs, mcqs on Biology, important mcqs on Biology, mcqs of Biology