Home
Exams
CDS MCQs
Page 4
31000+ Important MCQs for CDS
31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.
Learn CDS MCQs with answers [Page 4 of Department 95]
31) In human teeth, the type that help in cutting are
(A) premolars
(B) incisors
(C) canines
(D) molars
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) Dimension of modulus of elasticity is
(A) M−1L−1T−2
(B) ML−1T−2
(C) ML−1T−1
(D) ML−2T−2
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) Which of Jupiter's moons are larger than the planet Mercury?
1.Io
2.Europa
3.Ganymede
4.Callisto
(A) 3 and 4
(B) 1 and 2
(C) 2 and 4
(D) 1 and 3
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) Change the voice:
The government has not approved the new drug for sale.
(A) The government approval for the sale of the new drug has not been given.
(B) The new drug has not been approved for sale by the government.
(C) For the sale of the new drug we have not been given the approval.
(D) The hew drug was not approved by the government.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) Change the voice:
Abha sent me a card.
(A) A card will be send to me by Abha.
(B) A card was sent to me by Abba.
(C) A card will be sent to me by Abha.
(D) A card is sent to me by Abha.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) Find the correctly spelt word
(A) elocution
(B) elcution
(C) elocutiun
(D) elocation
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) Find the correctly spelt word
(A) believe
(B) bilieve
(C) beleeve
(D) beleive
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.
(A) Benevolence
(B) Benevolens
(C) Benevelence
(D) Benevolene
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) Find the correctly spelt word
(A) questionnare
(B) questionnair
(C) questionnaire
(D) questionaire
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) The largest component of Coal gas is__?
(A) Methane
(B) Hydrogen
(C) Carbon Dioxide
(D) Carbon Monoxide
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of CDS Department : 95 | Page : 4
Jump to Go
TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions,
CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS