Home
Exams
CDS MCQs
Page 17
31000+ Important MCQs for CDS
31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.
Learn CDS MCQs with answers [Page 17 of Department 95]
161) Find the error part:
By the time/ we got our tickets and entered the cinema theater,/ the show was already begun.
(A) By the time
(B) we got our tickets and entered the cinema theater
(C) the show was already begun
(D) No Error
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
162) Find the error part:
Each of the students in the computer class/ has to type/ their own research paper this semester.
(A) Each of the students in the computer class
(B) has to type
(C) their own research paper this semester
(D) No Error
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
163) Find the error part:
The fact of me/ being a stranger/ does not excuse his conduct.
(A) The fact of me
(B) being a stranger
(C) does not excuse his conduct
(D) No error
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
164) Find the error part:
We discussed about the problem so thoroughly / on the eve of the examination / that I found it very easy to work it out.
(A) We discussed about the problem so thoroughly
(B) on the eve of the examination
(C) that I found it very easy to work it out.
(D) No error.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
165) Find the error part:
An Indian ship / laden with merchandise / got drowned in the Pacific Ocean.
(A) An Indian ship
(B) laden with merchandise
(C) got drowned in the Pacific Ocean
(D) No error
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
166) Find the error part:
I could not put up in a hotel / because the boarding and lodging charges / were exorbitant.
(A) I could not put up in a hotel
(B) because the boarding and lodging charges
(C) were exorbitant
(D) No error
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
167) Find the error part:
The Indian radio / which was previously controlled by the British rulers / is free now from the narrow vested interests.
(A) The Indian radio
(B) which was previously controlled by the British rulers
(C) is free now from the narrow vested interests
(D) No error
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
168) Maulana qasim Nanautavi, Rashid Ahmad Gangohi, Sheikhul Hind Maulana- Mahmud-ul Hasan were the prominent figures who represented?
(A) Deoband Movement
(B) Santhal Movement
(C) Indigo Movement
(D) None of these
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
169) In the history of Indian National Movement Santhal Rebellion took place between :
(A) 1845-47
(B) 1849-50
(C) 1855-56
(D) 1866-67
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
170) The famine which killed nearly 8 lakh people during British rule as per the report furnished by the Femine Commissioon of 1660 had struck :
(A) Eastern India
(B) Northern India
(C) Southern India
(D) Western India
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of CDS Department : 95 | Page : 17
Jump to Go
TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions,
CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS