31000+ Important MCQs for CDS

31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.


Learn CDS MCQs with answers [Page 9 of Department 95]

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Reasoning

81) Statements : All fans are lamps. Some lamps are birds.

Conclusions :
I. Some birds are fan.
II. All fan being birds is a possibility.

  • (A) If only (I) conclusion follows
  • (B) If only (II) conclusion follows
  • (C) If either conclusion (I) or (II) follows
  • (D) If neither conclusion (I) nor (II) follows
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Reasoning

82) Statements : Some pens are pencils. No pencil is sharpener.

Conclusions :
I. Some pens being sharpeners is a possibility.
II. Some sharpeners are pencils.

  • (A) If only (I) conclusion follows
  • (B) If only (II) conclusion follows
  • (C) If either conclusion (I) or (II) follows
  • (D) If neither conclusion (I) nor (II) follows
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Reasoning

83) Statements : Some cats are mouse. Some cows are cat.

Conclusions :
I. Some cows are mouse.
II. All cows being mouse is a possibility.

  • (A) If only (I) conclusion follows
  • (B) If only (II) conclusion follows
  • (C) If either conclusion (I) or (II) follows
  • (D) If neither conclusion (I) nor (II) follows
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Reasoning

84) Statements : All the ties are shirts. Some pants are shirts.

Conclusions :
I. Some ties are pants.
II. No ties is a pants.

  • (A) If only (I) conclusion follows
  • (B) If only (II) conclusion follows
  • (C) If either conclusion (I) or (II) follows
  • (D) If neither conclusion (I) nor (II) follows
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Math

85) The difference between the length and breadth of a rectangle is 23 m. If its perimeter is 206 m, then its area is:

  • (A) 1520 m2
  • (B) 2420 m2
  • (C) 2480 m2
  • (D) 2520 m2
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Math

86) The length of a rectangle is halved, while its breadth is tripled. What is the percentage change in area?

  • (A) 25% increase
  • (B) 50% increase
  • (C) 50% decrease
  • (D) 75% decrease
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Math

87) The length of a rectangular plot is 20 metres more than its breadth. If the cost of fencing the plot @ 26.50 per metre is Rs. 5300, what is the length of the plot in metres?

  • (A) 40m
  • (B) 50m
  • (C) 120m
  • (D) 60m
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Math

88) A rectangular field is to be fenced on three sides leaving a side of 20 feet uncovered. If the area of the field is 680 sq. feet, how many feet of fencing will be required?

  • (A) 34
  • (B) 40
  • (C) 68
  • (D) 88
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Math

89) A tank is 25 m long, 12 m wide and 6 m deep. The cost of plastering its walls and bottom at 75 paise per sq. m, is:

  • (A) Rs. 456
  • (B) Rs. 458
  • (C) Rs. 558
  • (D) Rs. 568
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III Math

90) A train 240 m long passes a pole in 24 seconds. How long will it take to pass a platform 650 m long?

  • (A) 65 sec
  • (B) 89 sec
  • (C) 100 sec
  • (D) 150 sec
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of CDS Department : 95 | Page : 9

Jump to

TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions, CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS