11000+ Important MCQs for CIVIL SERVICES

11000+ MCQs for CIVIL SERVICES are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CIVIL SERVICES MCQ Questions.


Learn CIVIL SERVICES MCQs with answers [Page 5 of Department 22]

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

41) It is easier
P : to venture into space
Q : for men
R : beneath their feet
S : than to explore
The Proper sequence should be:

  • (A) QRPS
  • (B) QPSR
  • (C) PSRQ
  • (D) PQSR
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

42) It was to be
P : before their school examination
Q : which was due to start
R : the last expedition
S : in a month's
The Proper sequence should be:

  • (A) SRQP
  • (B) RQSP
  • (C) RPQS
  • (D) SPRQ
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

43) This time
P : exactly what he had been told
Q : the young man did
R : beyond his dreams
S : and the plan succeeded
The Proper sequence should be:

  • (A) QPRS
  • (B) QPSR
  • (C) PQSR
  • (D) QSRP
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

44) In the darkness
P : the long, narrow beard
Q : was clearly visible with
R : the tall stooping figure of the doctor
S : and the aquiline nose
The Proper sequence should be:

  • (A) RQPS
  • (B) PSQR
  • (C) RSQP
  • (D) QPRS
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

45) We have to
P : as we see it
Q : speak the truth
R : there is falsehood and weakness
S : even if all around us
The Proper sequence should be:

  • (A) RQSP
  • (B) QRPS
  • (C) RSQP
  • (D) QPSR
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

46) When it began to rain suddenly on the first of January
P : to celebrate the new year
Q : we ran for shelter
R : to the neighbouring house
S : where many people had gathered
The Proper sequence should be:

  • (A) QRPS
  • (B) PSQR
  • (C) PRSQ
  • (D) QRSP
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

47) He told us that
P : and enjoyed it immensely
Q : in a prose translation
R : he had read Milton
S : which he had borrowed from his teacher
The Proper sequence should be:

  • (A) RSQP
  • (B) QRPS
  • (C) RQSP
  • (D) RQPS
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

48) He knew that
P : and then to save himself
Q : was to save all the lives
R : entrusted to his care
S : the duty of a captain
The Proper sequence should be:

  • (A) PQRS
  • (B) SQRP
  • (C) SPRQ
  • (D) QSRP
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Rohan Raj • 6.53K Points
Tutor III English

49) It is not, therefore
P : that I pay a tribute
Q : to conductors as a class
R : with any feeling of unfriendliness
S : to a particular member of that class
The Proper sequence should be:

  • (A) PQRS
  • (B) RQPS
  • (C) RSPQ
  • (D) PSRQ
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of CIVIL SERVICES Department : 22 | Page : 5

Jump to

TAGs: CIVIL SERVICES mcqs, important CIVIL SERVICES mcqs, important CIVIL SERVICES questions, CIVIL SERVICES questions, mcq for CIVIL SERVICES, important mcq for CIVIL SERVICES, mcqs for CIVIL SERVICES, mcq questions for CIVIL SERVICES, mcq question for CIVIL SERVICES, prepare online for CIVIL SERVICES